Huis
Tuin
Video

Feit of fabel: vermindert olijfolie plakkerige pasta?

Veel mensen zweren bij wat olijfolie bij de pasta. Dit gieten ze er al bij wanneer de pasta nog kookt. Helpt dit echt te voorkomen dat de pasta aan elkaar kleeft?

Fabel

We moeten je helaas teleurstellen, die olijfolie ben je keihard aan het verspillen! Aangezien olie op water drijft, bereikt het je pasta tijdens het koken niet eens. Wanneer je de pasta afgiet komt er wel een gedeelte van de olie op de pasta, maar het meeste giet je gewoon door de gootsteen. Hartstikke zonde dus! 

Niet goed voor de smaak

Daarnaast is het beetje olie wat wél achterblijft niet bevorderlijk voor de smaak van je pasta. Doordat de pasta wat glibberig wordt, blijft de saus er niet goed aan plakken. Dit geldt zelfs wanneer je de pasta nog naspoelt met koud water, omdat je dan een laagje zetmeel eraf spoelt. Vanaf nu dus geen olijfolie meer toevoegen en niet meer naspoelen!

Fotocredits:

Headerfoto: Pixabay - Pexels

Esmée Duindam
ID: 9790

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven