Huis
Tuin
Video

Gedroogde kruiden en bloemen als decoratie in je keuken

Een keuken zonder kruiden is als een slaapkamer zonder bed. Maar in plaats van die kruiden goed georganiseerd weg te stoppen in je keukenkastjes, vinden we dat die kruiden eigenlijk ook best gezien mogen worden. Het staat immers symbool voor alle heerlijke gerechten die in de keuken gemaakt worden. Door gedroogde kruiden én bloemen ter decoratie in kleine bosjes op te hangen, creëer je een heerlijke bourgondische sfeer.

Foto: The Merry Thought

 

Gedroogde kruiden
Iedereen heeft natuurlijk potjes vol met gedroogde kruiden in de kast staan. Maar dat staat lang niet zo leuk als een bosje gedroogde kruiden aan de muur of het plafond. En het staat niet alleen leuk, het laat je keuken ook op een natuurlijke manier lekker ruiken.

Foto’s: RTL Woonmagazine

 

Gedroogde bloemen
Wil je iets meer kleur en bloemige geuren aan je keuken toevoegen, dan kun je natuurlijk ook gedroogde bloemen ophangen. Lavendel is hier bijvoorbeeld een heel goede bloem voor. Die behoudt namelijk z’n prachtige geur én kleur.


Overigens is het ook slim om een gedroogd bosje lavendel in je slaapkamer op te hangen. Waarom daar? Dat lees je hier...

Zo droog je ze
Wil je zelf ook zo’n bosje kruiden of bloemen drogen? Dat kun je doen door ze eerst in de oven of magnetron te drogen voor je ze ophangt, maar je kunt ze ook gewoon vers ophangen en zelf in de lucht laten drogen. Let wel: dit werkt alleen in een warme en droge ruimte en wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte niet te hoog is. Eerst op een andere plek in huis laten drogen zou natuurlijk ook kunnen.

 

Je hangt de kruiden of bloemen, per soort in een bosje samengebonden met een touwtje, met de steeltjes omhoog. That’s it! Nu is het alleen nog wachten tot ze gedroogd zijn.  

 

Welke kruiden?
Overigens zijn niet alle kruiden gemakkelijk te drogen. Hiervoor kun je het beste de stevige kruiden kiezen, zoals laurier, tijm of rozemarijn. Kruiden met zachtere bladeren (zoals basilicum en munt) zijn lastiger te drogen.

 

Headerfoto: The Merry Thought
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2823

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven