Huis
Tuin
Video

Geen vaatwasser? Geen nood, zo ben je toch super snel klaar

Er zijn genoeg mensen die geen vaatwasser hebben en ook genoeg die geen zin hebben om een uur lang in de keuken te staan om alle pannen en borden weer te moeten afwassen. Wij geven je tips hoe je super snel klaar kan zijn met de afwas zonder een vaatwasser.

Hergebruik

Denk bij het koken al na over hergebruik. Pak bijvoorbeeld niet meteen een nieuwe snijplank bij elk nieuw ingrediënt. De snijplank heeft namelijk niet voor niets twee kanten. En ga je twee ingrediënten koken? Gooi ze in dezelfde pan. Scheelt weer in de hoeveelheid afwas.

Stapelen

Maak vast stapels wanneer je gaat afruimen. Het neemt op deze manier zo min mogelijk ruimte in beslag op je aanrecht. En je wordt sneller in het afwassen, want je krijgt makkelijker een ritme zonder dat je het door hebt.

Was- en droogzones

Deel je aanrecht in op was- en droogzones. Maak een plek vrij waar alle vuile vaat komt te staan en aan de andere kant een plek voor alle schone vaat. Zo heb je meer ruimte op je aanrecht en kun je sneller alles indelen.

Weken

Ben je klaar met koken en ga je eerst eten? Zet dan vast alle pannen en vuile vaat in de week. Zo heb je straks minder moeite met afwassen van het hardnekkige vuil.

Gebruik een afwasteiltje

Een slimme tip om water te besparen en het heeft ook te maken met het weken van je afwas. Een afwasteiltje is heel handig om te gebruiken. Je afwas kan weken en terwijl jij als een rappe haas de afwas doen.

Zeg altijd ja

Is er na een etentje iemand die aanbiedt om te helpen afwassen? Sla dit niet af. Met meer mankracht ben je namelijk een stuk sneller klaar. Dus zeg altijd ‘JA’.

Fotobronnen

Headerfoto: Rawpixels - Unsplash

ID: 2624

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven