Huis
Tuin
Video

Geef kleur aan je keuken met een gekleurde gootsteen

Een trend die we steeds vaker zien is de gekleurde gootsteen. Een perfecte toevoeging voor iemand die net wat meer pit in de keuken wil maar niet de hele keuken in een felle kleur wilt verven.

Gootstenen zijn niet goedkoop. Denk dus eerst goed na voordat je voor een gekleurde gootsteen gaat. Maar als je er eenmaal een hebt, zal het alleen maar zorgen voor vrolijkheid.

Oorsprong

Deze trend was eerder al erg populair. Denk aan de roze gootstenen in de fifties of de mosterdkleur van de seventies. En nu kan de gootsteen in alle kleuren en vormen die je maar kunt bedenken.

Vorm

Een gekleurde gootsteen staat heel modern als je voor een variant kiest met strakke lijnen en hoeken. Contrasteer hem dan met bijvoorbeeld je aanrechtblad. Ga je toch liever voor een retro of vintage uitstraling? Ga dan voor een rondere variant. Om helemaal voor retro te gaan, kun je andere onderdelen van je keuken matchen bij de gootsteen. Dit is erg gedurfd, maar kan ook heel mooi uitpakken.

Kleur

Leuk, zo’n gekleurde gootsteen. Maar voor welke kleur ga je dan? Ga voor een felle kleur zoals rood, blauw of roze om een ware eyecatcher te creëren. Zorg er wel voor dat de kleur mooi staat bij de rest van de keuken. Toch liever iets subtielers? Een zwarte gootsteen bij een licht aanrechtblad kan ook heel mooi staan. Of ga voor een zachte pastelkleur. om toch een kleurtje in je keuken te hebben.

Ben je toch niet zo'n fan van een kleurrijke keuken? Donkere keukens zijn in 2019 helemaal hip!

Fotocredits
Headerfoto: Elkay
Foto 1: @whyteandcompany
Foto 2: @whyteandcompany
Foto 3: @kfogara
Foto 4: Laura Seppanen 

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4511

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven