Huis
Tuin
Video

Wij wisten van niks: gember kan over datum gaan

Gember is lekker als thee of door een hele hoop gerechten. Niet alleen omdat het zo goed smaakt, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Iets te veel gember ingeslagen? Zolang kun je het laten liggen.

Wist je dat gember over datum kon gaan? Hoelang je de specerij kan bewaren, is afhankelijk van de manier waarop je het bewaart.

Koelkast

De makkelijkste manier om een gember te bewaren is in de koelkast. Door hem in wat keukenpapier te wikkelen en in een afgesloten zakje te bewaren in de groentelade, blijft ‘ie zo’n drie weken goed. Best kort dus!

Vriezer

Ook een optie: invriezen. Op die manier kan een gember wel tot drie maanden goed blijven. Tip: snij hem al in stukken voordat je de gember in de vriezer doet, dan heb je geen gedoe wanneer je een stukje nodig hebt.

Lange termijn gember

Wil je de gember écht lang kunnen bewaren, dan moet je wat meer werk ervoor doen. Rasp de gember en leg deze op bakpapier in een koele, droge ruimte. Het duurt zo’n 4 dagen totdat je gedroogde gember hebt. In een zakje of pot kan dit tot wel een jaar meegaan!  

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Gate74 - Pixabay

Bron: Flair

Christa Koeyvoets
ID: 8695

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven