Huis
Tuin
Video

Dit voorwerp gooi je waarschijnlijk op de foute plek weg

Scherven brengen geluk, maar leuk is een gebroken glas niet. Toch kan het wel eens voorkomen. Maar wist je dat deze glasscherven helemaal niet de glasbak in mogen?

Drinkglas

Drinkglazen horen niet thuis in de glasbak, maar bij het restafval. Sommige glazen, bijvoorbeeld voor thee, zijn namelijk gemaakt van hittebestendig glas. Dat verstoort het recycleproces doordat het een hoger smeltpunt heeft. Ook kristallen glazen hebben een negatief effect. Het is vrijwel onmogelijk om aan een drinkglas te zien hoe het precies gemaakt is. Daarom is besloten dat we al het drinkglas bij het restafval doen. Ook fotolijstjes en vazen gaan bij het restafval.  

Milieu

Het is van groot belang dat afval goed gescheiden wordt, want dan kunnen de grondstoffen gerecycled worden. Daardoor hoeven we geen nieuwe grondstoffen te gebruiken én besparen we energie. Goed voor het milieu dus!

Wat mag wel?

Wat je wel in de glasbak mag gooien? Eigenlijk alleen glazen potten en flessen van verpakkingen, bijvoorbeeld van de appelmoes. Het maakt niet uit of hier nog etensresten aan zitten. Al het andere glas, zoals drinkglazen, gaan dus bij het restafval. Spiegels en vensters breng je het liefst naar de glashandel of milieustraat. Lampen gaan naar de inzamelbak, te vinden bij winkels en supermarkten.  

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: PixelAnarchy - Pixabay

Bron: Milieu Centraal

Christa Koeyvoets
ID: 8656

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven