Huis
Tuin
Video

Zo haal je vacuüm gezogen glazen uit elkaar zonder ze te breken

Stapel je ook altijd je glazen op elkaar in je keukenkastje? Dan herken je vast wel het probleem van vastgezogen glazen. Ze zijn dan vacuüm gezogen en dan krijg je ze met geen mogelijkheid meer uit elkaar zonder te breken. Hoe krijg je ze dan uit elkaar?

Er zijn een aantal manieren om je glazen toch uit elkaar te krijgen, zonder scherven.

Koud en warm

Voor de eerste methode heb je zout, ijsblokjes en koud water nodig. Doe dit in het binnenste glas en laat het even staan. Vul vervolgens je gootsteen met warm tot heet water en zeg het buitenste glas hier voorzichtig in. Het binnenste glas trekt zo samen door de kou en buitenste glas zet door de hitte uit. Je glazen zouden zo los moeten laten.

Vriezer

Als je geen zout of ijsblokjes hebt, is er ook nog een andere manier om de glazen los te krijgen. Leg de glazen een kwartiertje in de vriezer en laat daarna warm water over het onderste glas lopen. Dit werkt hetzelfde als de manier met ijs en zout.

Glibberig

Mochten de bovenste manieren niet werken, dan kun je er ook olijfolie of afwasmiddel bijpakken. Spuit een van deze twee tussen de glazen in. Als het goed is wordt het dan zo glad en glibberig dat ze uit elkaar gaan.

Julia van Rijn
ID: 8677

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven