Huis
Tuin
Video

Deze 8 dingen gebeuren áltijd tijdens het gourmetten

Nog heel even en dan is het weer zover: kerst. Oftewel: de dagen waarop iedereen gaat gourmetten. Klaar voor de voorpret? Wij hebben 8 heerlijke gourmetclichés voor je op een rijtje gezet!

1. Koude kermis

Je bent nog amper begonnen en de eerste frustratie is een feit: iemand heeft iets op het gourmetstel gelegd maar hij blijkt nog niet warm te zijn. Sterker nog, zit de stekker er al in?

2. Mag ik even voor je langs?

Leuk, al die verschillende bakjes met lekkernijen maar of het handig is? Niet echt. Je kunt erop rekenen dat je iedere 20 seconden lastiggevallen wordt met de vraag of je de champignons/komkommer/paprika/etc. even wilt doorgeven.

3. Oh sorry, dacht dat ‘ie van mij was!

Je zit even niet op te letten en komt er tot je schrik achter dat je hamburger van de plaat is verdwenen, waar je in de tussentijd al twee stokbroodjes, augurk en tomaat voor had klaar gelegd. ARGH.

4. Rooksignaal

Je kunt nog nét de persoon tegenover je zien zitten maar er is duidelijk iemand vergeten dat er ook nog iets in zijn pannetje lag. Wie schroeft het rookalarm even van het plafond?

5. If it sits it fits

Er zit altijd iemand aan tafel die de hele plaat en het liefst ook nog het pannetje van zijn buurman volstouwt, waardoor jouw vlees er niet meer op past én alles binnen no-time op is. In dit geval is het stelen van vlees wel toegestaan, mijn toestemming heb je.

6. Balen als een stekker

Om je heen hoor je ‘mijn biefstuk doet er wel erg lang over voordat hij medium rare is zeg!’ en ‘het lijkt wel alsof de plaat ineens een stuk kouder is dan net’. Een familielid probeert nog te opperen dat dit komt doordat het apparaat zijn eigen climate control heeft maar volgens mij heeft iemand gewoon per ongeluk de stekker eruit getrokken.

7. Hey, pannenkoek!

Iemand oppert om als toetje samen een gigantische pannenkoek te bakken. Klinkt als een goed idee! Het is alleen wat minder dat hij vervolgens naar slavink met champignons smaakt en het hele ding uit elkaar valt als je hem probeert om te draaien. Score! 

8. Gourmet to go

Luchtverfrisser in de aanslag? Na het gourmetten ruik je gegarandeerd naar een wandelende gourmetpan. En nee, dat ruik je misschien niet direct, maar wacht maar tot morgenochtend... 

Meer lezen?

Fotocredits
Headerfoto: www.eat-this.org

Tekst
Lobke Taal

ID: 3883

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven