Huis
Tuin
Video

5x handige manieren voor het indelen van je keukenkastjes

Omvallende pannen, onhandige stapels met bakjes in allerlei verschillende maten en loze ruimte: keukenkastjes zijn niet altijd even efficiënt ingedeeld. Wij maken het je makkelijker met deze vijf handige tips.

1. Efficiënt stapelen

Zorg ervoor dat je goed nadenkt over hoe je alles opstapelt. Gebruik hierbij de hoogte door rekken te kopen waarmee je alles in je keuken kunt opstapelen. Zo voorkom je loze ruimte en kun je bijvoorbeeld grote en kleine borden op elkaar stapelen en ze evengoed makkelijk uit het kastje pakken zonder dat alles omvalt. 

2. Pannenrekken

Pannen hebben niet de meest ideale vorm als je je keukenkastjes goed wil indelen. Dit kun je oplossen met speciale pannenrekken. Zo heb je geen last van omvallende pannen als je gaat koken én zo kun je meer pannen kwijt.

3. Gebruik ruimte onder gootsteen

De ruimte onder de gootsteen gaat vaak verloren. Zonde natuurlijk! Ga hiervoor zelf aan de slag met op maat gemaakte kastjes of rekken, zodat je het gootsteenkastje nuttig gebruikt.

4. Handig opbergen

Wil je bij het zoeken van de peper niet opeens alleen maar de zout kunnen vinden? Sorteer je keuken dan goed. Dit kun je doen door kleine bakjes te kopen waarmee je alles handig kunt terugvinden. Dit is ook ideaal voor je bestek.

5. Soort bij soort

In je keukenkastjes staat waarschijnlijk niet alleen je serviesgoed, maar ook je eten. Als je superveel zin hebt in bepaald soort koekjes, wil je niet eerst je hele kast moeten doorzoeken. Organiseer het voedsel in je keukenkasten daarom op soort, het liefst zelfs in dozen of bakken. De pasta's, rijst en couscous in de ene bak en de chips en lekkernijen in de andere bak. 

Fotocredits:

Headerfoto: Rene Asmussen -Pexels

Julia Dilissen
ID: 9154

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven