Huis
Tuin
Video

Zo ruim je je vaatwasser het beste in

Als je de vuile vaat in de vaatwasser doet, wil je dat het goed schoon wordt, maar je wil ook dat er zo veel mogelijk in past. Hoe je dit het beste doet? We leggen het uit:

Voorkom lepeltje-lepeltje

Lepeltje-lepeltje ligt misschien heerlijk in bed, maar niet in je vaatwasser. Je lepels worden niet blij van een vieze achter- of voorkant omdat er een andere lepel tegenaan komt. Zorg daarom dat je genoeg ruimte laat tussen je bestek. Een simpel trucje hiervoor is om het bestek om en om neer te zetten. Dus de ene met het handvat naar beneden, de ander met het handvat naar boven.

Niet stapelen

Naast je bestek houdt je servies ook niet van lepeltje-lepeltje. Stapel daarom niet je servies op! Het is beter om gewoon geregeld de vaat te laten draaien en de vaatwasser dus niet te vol in te ruimen. Zo heeft je servies genoeg plek, waardoor het schoon wordt en niet beschadigd raakt.

Pannen onder

Onderaan de vaatwasser zijn de stralen het meest krachtig. De ideale plek dus voor je meest vieze vaat: de pannen. Zorg wel dat er geen grote etensresten meer in de pan zitten als je de vaatwasser aanzet (maar afspoelen hoeft nou ook weer niet). Je wil niet dat de sproeiers verstopt raken door stukjes wortel en paprika.

Plastic boven

Wil je niet dat je plastic bakje opeens verandert in een vervormd soepbord? Zet je plastic dan bovenaan in de vaatwasser. Onderaan zit namelijk de meeste warmte, en hier kan je plastic niet zo goed tegen.  

Bekijk ook:

  • Waarom je de vuile vaat niet moet afspoelen voor je het in de vaatwasser zit
  • Vaatwastabletten te duur? Zo maak je ze gemakkelijk zelf
  • Wondermiddel: dit kun je allemaal schoonmaken met een vaatwastablet

Fotocredits
Headerfoto: WDnetstudio -Stocksnap

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3755

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven