Huis
Tuin
Video

3 originele ideeën voor de muur achter je fornuis

Als je veel tijd doorbrengt in de keuken, dan wil je ook dat het er gezellig uitziet. En nog belangrijker: dat het efficiënt is. Met deze drie manieren sla je twee vliegen in één klap:

Magneetstrip en behang

Een magneetstrip is hartstikke handig voor het ophangen van recepten of een boodschappenlijstje. Alleen is het erg jammer dat ze er nooit echt mooi uitziet. Gelukkig hebben wij een oplossing. Hang de magneetstrip op, ónder het behang. Zo is dat lelijke ding verstopt en kun je je recepten en lijstjes makkelijk ophangen. Zorg er daarna wel voor dat je een beschermende laag over je behang smeert. Die laag zorgt ervoor dat het behang netjes blijft en je de muur makkelijk schoon kunt maken met een doekje. 

Is dat je iets te veel gedoe? Dan kun je ook voor een magneetstrip met een natuurlijke look kiezen. Zo bestaan er zelfs houten magneetstrips. 

keuken met bloemen behang

Natuursteen

Dat we gek zijn op huizen met een bakstenen muur is nu wel duidelijk. Maar heb je er ooit over nagedacht op het in je keuken te doen? Baksteen is dan ook zeker niet de enige steen die hier hartstikke mooi is. Buiten dat elke natuursteen wel mooi is in de keuken, zijn de gladde varianten ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Een nat doekje eroverheen en je bent klaar.

keuken met stenen muur

Wil je ook zo’n toffe muur? Je kunt hier lezen hoe je er een maakt!

Krijtbord

Dan komen we weer terug op de recepten en boodschappenlijstjes. Hartstikke handig om papiertjes op te hangen, maar ook een beetje rommelig. Waar is die pen nou steeds? En heeft iemand wéér het schriftje weg gepakt. Met een krijtbord muur heb je daar geen last van. Tenzij je de krijtjes kwijtraakt natuurlijk... 

keuken met krijtbord

Opgeruimd staat netjes

Hoe berg jij je keukengerei op? Deze items bergt bijna iedereen verkeerd op.

Fotocredits
Header: Entrance
Foto 1: Anna Spaller - Appartment Theraphy
Foto 2: Redhead Can Decorate
Foto 3: About Ruth

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3969

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven