Huis
Tuin
Video

Zo heb je in 5 stappen weer een opgeruimde voorraadkast

Een voorraadkast kan een behoorlijke puinhoop worden. Iedere keer na het boodschappen doen gooi je het eten erin wat zich na een tijdje begint op te stapelen. Het resultaat? Totaal geen overzicht meer. Gelukkig is dit in slechts vijf stappen op te lossen.

Of je nou een kleine stellingkast of een grote inloopkast hebt; de rommel stapelt zich snel op. Het opruimen en organiseren hiervan is simpel.

Stap 1: Alles eruit

Om te beginnen moet je eerst de kast leeghalen. Zo kun je beter zien wat je allemaal hebt. Gooi gelijk alle producten die over datum zijn of die je niet meer gaat gebruiken weg. Je kunt nu ook gelijk je kast eens een goede schoonmaakbeurt geven. Zo maak je een frisse start.

Stap 2: Sorteren

Sorteer dan alle producten. Dit kan op soort product, dus bijvoorbeeld bakspullen, specerijen, blikken etcetera. Ook kun je het sorteren op hoe vaak je het gebruikt. Het ligt er maar net aan wat jij het fijnst vindt.

Stap 3: Weg met verpakkingen

Als je meer eenheid en orde in de kast wilt, kun je ervoor kiezen om je producten te bewaren in doorzichtige potten of bakken. Kies voor leuke mason jars of handige stapelbare bakken. Zo heb je geen drukke verpakkingen meer die zorgen voor minder overzicht. Ook kun je zo in een oogopslag zien hoeveel er nog in zit.

Stap 4: Labelen

Als je de producten in andere verpakkingen bewaart, is het verstandig ze ook te labelen. Zo zie je precies wat er in de pot zit, helemaal handig bij producten die op elkaar lijken. Je kunt dit doen met een labeller of met stickers. Wil je het echt overzichtelijk maken? label dan ook de planken zodat je weet wat waar staat.

Stap 5: Georganiseerd houden

Je kast ziet er nu misschien mooi uit, maar hoe ga je dit zo houden? Zet ten eerste alles na gebruik altijd weer netjes terug. Koop daarnaast alleen de producten bij die nodig zijn door te checken hoeveel je nog hebt. Koop dus niet iedere keer weer een pak rijst als je er nog twee hebt staan. Zo voorkom je dat de kast te vol wordt.

Meer opbergruimte

Kom je er na het opruimen van de kast achter dat hij eigenlijk veel te klein is? Je kunt meer opbergruimte creëren met behulp van magneten. 

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay
Foto 1: Nathan Dumlao - Unsplash
Foto 2: Ehus Neuhaus - Unsplash
Foto 3: Kokil Sharma - Pexels 

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4423

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven