Huis
Tuin
Video

5x inspiratie voor gezellige eetkamerstoelen

Je eettafel is de plek waar je ‘s ochtend de dag begint met een ontbijtje, en in de avond weer gezellig samenkomt bij het avondeten. Het is dus belangrijk dat je stoelen kiest die bij deze gezelligheid passen. Daarom geven wij inspiratie voor mooie eetkamerstoelen.

Je denkt misschien niet zo snel goed na over je eetkamerstoelen. Veel mensen gaan dan ook snel voor neutrale stoelen of stoelen zijn bij de eettafel horen. Maar wist je dat het ook heel leuk is om out of the box te denken?

1. Lekker gekleurd

Waarom voor neutrale stoelen gaan, als je ook een leuk kleurtje neer kunt zetten? Ga voor een hele andere kleur dan de tafel zodat de stoelen extra opvallen. Kies voor een velvet roze stoel voor een luxe sfeer of een groene plastic stoel voor een scandinavische touch.

2. Houd van hout

Wie zegt dat een houten stoel saai is? Je kunt een mooie retro of vintage stoel kiezen die mooi bij de tafel past (of juist niet!). Ook kun je houten stoelen verven zodat ze perfect bij jouw interieur passen. Kies bijvoorbeeld voor een pastelkleur voor de scandinavische touch.

3. Passend plastic

Plastic stoelen hoeven er echt niet goedkoop uit te zien. Zo ken je waarschijnlijk de populaire kuipstoeltjes met houten poten wel. Ook leuk: doorzichtige plastic stoelen. Deze geven een ruimtelijk gevoel en laten juist de eettafel echt opvallen.

4. Zacht en comfortabel

Als je graag lang blijft natafelen, zijn zachte en comfortabele stoelen een must. Deze zijn er in allerlei varianten; velvet, katoen, leer, noem het maar op. Ga voor een leuk printje of houd het bij één kleur.

5. Mix en match

Je hoeft natuurlijk niet alle stoelen om je eettafel dezelfde kleur te houden. Je kunt ook verschillende prints, stoffen en stijlen combineren voor een speels effect. Ga bijvoorbeeld voor stoelen in dezelfde stijl maar dan in verschillende kleuren. Ook leuk: ga langs de kringloop en zoek allemaal verschillende houten stoeltjes uit.

Wil je toch wat meer mensen kwijtkunnen aan de tafel? Een bankje aan tafel is ook heel leuk én praktisch!

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: @sugarandcloth 
Foto 2: The Lisboans 
Foto 3: Dustin Halleck 
Foto 4: Nate Berkus - Dust Jacket 
Foto 5: @lisannevandeklift 
Foto 6: Daria Souvorova - Design Sponge 

Julia van Rijn
ID: 7916

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven