Huis
Tuin
Video

Kerstdiner met je kers(t)verse schoonfamilie? Zo pak je dat aan!

Jouw eigen familie is natuurlijk een stuk leuker, gezelliger en fijner om kerst mee te vieren, maar dit vind je partner waarschijnlijk ook over zijn familie! Daarom is het goed om compromissen te sluiten wanneer je voor het eerst bij je schoonfamilie kerst viert.

Een kerstdiner is misschien een beetje een ‘moetje’, dus onthoud dat het maar één of maximaal twee dagen is. Dit is hét moment om een positieve indruk achter te laten bij je schoonfamilie, dus zet je beste beentje voor!

1. Ken je etiquette

Wanneer je zeker ben over je etiquette skills, zit je een stuk zelfverzekerder aan tafel. Zorg dat je weet welk bestek je voor welk gerecht gebruikt en welk glas voor welke drank. Dit scheelt een hoop getwijfel en getreuzel. Daarnaast staat het ook nog eens super sophisticated wanneer jij zonder blikken of blozen de juiste volgorde aanhoudt!

2. Bied je hulp aan

Er zijn meerdere voordelen aan je hulp aanbieden. Ten eerste scoor je dikke pluspunten bij de familie, omdat je laat zien dat je graag de handen uit de mouwen steekt. Ten tweede ontwijk je ongemakkelijke stiltes of moeizame gesprekken. Daarnaast kun je het makkelijker over de koetjes en kalfjes hebben wanneer je heen en weer loopt met eten.

3. Drink genoeg maar niet teveel

Het is gezellig om een wijntje (of drie) mee te drinken met je schoonfamilie om je ietsje losser te voelen, maar let op dat je niet te veel drinkt. Ook al zijn de ouders van je partner ook lichtelijk aangeschoten, is het alsnog beter om zelf de touwtjes in handen te houden. Zo weet je zeker dat je er geen onhandige dingen uitflapt!

4. Gooi je schaamte overboord met tradities

Heeft je schoonfamilie als traditie dat ze karaoke doen na het kerstdiner? Of doen ze een knutselspel waarin iedereen tegen elkaar strijdt? Waag het dan niet met je ogen te rollen of het woord ‘kinderachtig’ eruit te flappen, want de hele familie zal zich aangesproken voelen. Maak even zin voor deze activiteit en doe zo gek mogelijk mee, dit zal alleen maar gewaardeerd worden!

Wanneer je deze vier tips onder controle hebt, ga jij een relaxed kerstfeest tegemoet bij je schoonfamilie! Merry Christmas!

Fotocredits:

Headerfoto: Todd Trapani - Unsplash
Foto 1: kaboompics - Pixabay
Foto 2: JESHOOTS.COM - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 9673

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven