Huis
Tuin
Video

Nieuw keukenblad kopen? Wij zetten de mooiste opties voor je op een rijtje!

Ben jij toe aan iets nieuws in de keuken of ga je alles verbouwen? Dan is het goed om van tevoren duidelijk te bedenken wat voor keukenblad hierop aansluit. Wij spraken interieurstyliste Denise van den Berg en hebben wat handige informatie over verschillende materialen voor je keukenblad voor je op een rijtje gezet!

1. Marmer

Een keukenblad van marmer staat heel gaaf en zien we op dit moment superveel. Met marmer kun je alle kanten op en het past dus al snel bij elke stijl. Wit marmer geeft een moderne look, terwijl je keuken met groen en zwart juist een wat stoerdere uitstraling krijgt. “Let er wel op dat marmer gevoelig is voor zuren, hier moet je dus voorzichtig mee zijn.” Wil je graag een praktisch keukenblad? Dan raadt Denise aan om te gaan voor composiet, een supergoed alternatief voor marmer! 

Ben je toch gek op die marmer look? Er bestaat tegenwoordig ook prachtig nepmarmer. Hier lees je daar meer over!  

Nieuwe keuken? Dit is waar je aan moet denken voordat je een belangrijke beslissing maakt!
Keuken

2. Hout

Ben jij gek op een warme sfeer in huis? Dan past een houten keukenblad waarschijnlijk perfect bij jou. Met hout creëer je warmte en krijgt je keuken een rustieke uitstraling. Wel moet je er rekening mee houden dat hout gevoelig is voor vocht en warmte, wees hier dus voorzichtig mee. “Een houten keukenblad staat bijvoorbeeld supermooi in een strakke witte keuken, de combinatie geeft de ruimte direct warmte!”

3. Beton

Een betonnen keukenblad is stoer en staat supermooi in een industriële keuken. Omdat beton gegoten wordt, zijn er superveel mogelijkheden en kun je dus alle kanten op. Let er wel op dat beton vlekgevoelig is en niet goed tegen zuren kan. Ook kun je beter geen schuurspons gebruiken want hierbij beschadig je de beschermlaag. Beton staat heel mooi in een strakke keuken, maar je kunt beton volgens Denise ook goed combineren met bijvoorbeeld houten keukenkastjes.

4. Roestvrijstaal keukenblad

Met een rvs-keukenblad krijgt je keuken een strakke en moderne uitstraling. Ook dit tafelblad staat perfect in een industriële keuken en is mooi te combineren met materialen zoals hout en kunststof! Denise raadt wel aan om een rvs-keukenblad altijd te combineren met houten snijplanken en planten, zo wordt het niet te kil. Daarnaast is dit materiaal vrijwel onverwoestbaar en dus ook nog eens erg duurzaam!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 10215

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven