Huis
Tuin
Video

Zo restyle je de keuken op een low-budget manier

Is jouw keuken toe aan een opknapbeurt? Of zit je opgescheept met een keuken die je zelf niet zou uitkiezen? Een gehele keukenrenovatie is vaak hartstikke duur en is duidelijk iets waar je voor moet sparen. Wil je toch een paar kleine veranderingen in de keuken toepassen maar weet je niet hoe? Wij geven je tips!

1. Verf de keukendeurtjes of vervang de deurknopjes

De keukenkastjes bepalen voor een groot deel de sfeer van de keuken. Door ze een andere kleur of nieuwe doorknopjes te geven kun je al een groot verschil maken. Let wel op van welk materiaal de keukenkastjes zijn gemaakt. Hout kun je gemakkelijk schuren en schilderen maar vaak zijn keukenkastjes gemaakt van Melamine. Dit heeft net even een andere aanpak nodig.  

Het vervangen van de deurknopjes geeft ook al een erg groot verschil. Het hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn om weer een frisse uitstraling te creëren in de keuken! 

5 tips om de koelkast zo efficiënt mogelijk in te richten
Keuken

2. Vervang de tegeltjes

Heb jij tegels als achterwand in de keuken waar je niet blij mee bent? Lelijke tegels kunnen een enorme doorn in het oog zijn. Weg ermee! Koop de tegels waar je verliefd op bent en plaats ze op de achterwand. Benieuwd hoe je ze kunt plaatsen? Kijk de samenvatting van deze aflevering terug, hierin doet Thomas het voor!

3. Style de keuken met verschillende interieur items

Mensen vergeten vaak dat keukens ook kamers zijn en dus ook ingericht en aangekleed mogen worden. Hang bijvoorbeeld een paar posters aan de muur, zet een aantal planten neer en koop mooie, bijpassende keukenaccessoires zoals rekjes, mandjes en kratjes. Zo geef je de keuken een geheel nieuw effect en het hoeft helemaal niet duur te zijn!

Fotocredits

Headerfoto: Lotjes_kiekjes - Instagram

Foto 1: Skyla Design - Unsplash

Foto 2: Eigen Huis & Tuin

Foto 3: Eigen Huis & Tuin

Maxime Meijer
ID: 10237

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven