Huis
Tuin
Video

Zo maak je je keuken in 10 minuten schoon!

Zie je altijd op tegen die enorme berg vuile vaat op het aanrecht? Of komt er visite binnen tien minuten over de vloer maar is de keuken nog een chaos? Met deze tips heb je binnen tien minuten een brandschone keuken!

Stap 1: Laat de afwas weken

Staat je bezoek al voor de deur en heb je nog allerlei vuile vaat staan? Vul de gootsteen met warm water en laat de vuile vaat weken. Zo kun jij rustig de visite ontvangen en is de vaat later ook nog eens makkelijker schoon te krijgen!  

Zo krijg je een rustige, overzichtelijke keuken!
Keuken

Stap 2: Tijd voor het aanrecht

Nu je het aanrecht leeg hebt gemaakt kun je beginnen aan de rest van het schoonmaakwerk. Beginnend met het fornuis en het aanrecht. Wil je snel en grondig te werk gaan? Leg de spons voor 30 seconden in de magnetron. Na 30 seconden is de spons warm en met een beetje schoonmaakmiddel lost het vet op het fornuis in een paar seconde op. Zitten er hardnekkige vlekken op het fornuis? Mix een beetje azijn met water en doe dit op de warme spons. Azijn werkt als een ontvettend middel, en dus is je fornuis binnen no time schoon!

Stap 3: De gootsteen

Ziet de gootsteen er een beetje dof uit? Dit kan gelijk opvallen in een schone keuken. Ook hiervoor kun je weer een beetje azijn met water mixen, en als extra kun je er een klein beetje baking soda in doen. Spoel dit later na met water en je gootsteen zal er weer helemaal als nieuw uitzien!

Veeg naderhand de vloer een beetje aan en de keuken is weer helemaal schoon! 

Fotocredits:

Headerfoto: Annie Spratt – Unsplash

Bronnen:

Tips&weetjes.nl

Maxime Meijer
ID: 10209

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven