Huis
Tuin
Video

Deze 5 items uit je keukenkastjes kan je nu weggooien (ja, ook jij!)

Puilen jouw keukenkastjes uit? Tijd om ze eens op te ruimen! Wij raden je aan om hier mee te beginnen: deze vijf items kan je nu allemaal al weggooien of weggeven.

1. Tools die je maar voor één ding gebruikt (dus nooit)

Trek je keukenlade eens open en haal alles eruit. Welke items gebruik je nu écht? Die avocado-ontpitter leek zo'n goed idee, maar telkens als je een avocado eet, haal je de pit er gewoon uit met een mes. Weg ermee dus! 

2. Talloze plastic bakjes

Verslaafd aan vershoudbakjes? De beste plastic bakjes die je vaak gebruikt moet je natuurlijk niet wegdoen: maar wees eens eerlijk, hoeveel heb je er nou écht nodig? Boterhamtrommels die je nooit gebruikt, plastic bekers en de bakjes van de Chinees die maar blijven opstapelen... Stop deze verzamelwoede! Kies je favorieten en houd het hier ook bij.

3. Groot messenblok

Ooit een messenset besteld, maar gebruik je het blok nooit? Dan is dit zonde van de ruimte in je keukenkastje. Bewaar je messen in de lade of hang ze aan een magneestrip.

4. Dubbele lepels en spatels

Het is handig om meerdere spatels te hebben, voor het geval de een in de vaatwasser zit en je gaat koken. Maar het is niet nodig om meer dan drie dezelfde te hebben. En zeg nou zelf: één garde is toch genoeg? Leg al je keukengerei naast elkaar op het aanrecht en kijk er kritisch naar: welke gebruik je vaak en wat gebruik je nooit?

5. Producten die over de datum zijn

Dat pakje helemaal achterin je kruidenkast ligt al verdacht lang stof te vangen... Kijk eens goed naar alle producten die je in je kastjes hebt staan en haal ook alles eruit om te zien wat je nou eigenlijk hebt. Is iets over de datum, niet meer goed of is een verpakking kapot? Gooi het dan weg! 

Let op: als iets over de datum is, betekent het nog niet dat het niet eetbaar is. Beslis per product of het nog goed is of niet.

6. Apparaten die je nooit gebruikt

Leek het je handig om een sapcentrifuge in huis te halen, maar heb je 'm eigenlijk nog nooit gebruikt? Maak een ander hier dan blij mee. Zonde van de plek in je keukenkastje!

Nu je toch bezig bent..
Aangezien je je keukenkastjes nu toch opgeruimd hebt, is het tijd om ze goed in te delen. Lees hier onze tips.

Fotocredits
Headerfoto: Alvhem
Foto 1: Rocky Hedge Farm

Tekst
Lotte Wullems

ID: 4230

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven