Huis
Tuin
Video
Keuken

Knappe keuken

Rob en Sabrina wonen zo’n anderhalf jaar samen in hun huisje in Maarssen. Het is helemaal af, maar er is één doorn in het oog: de keuken. Hier zijn Rob en Sabrina helemaal op uitgekeken. Gelukkig kan Thomas ze laten hoe je met een aantal redelijk simpele aanpassingen je keuken een totaal nieuwe look kan geven!

Bakken
Sabrina’s grote hobby is het bakken van taarten en cupcakes. Ze brengt dus veel tijd door in de keuken en zou dus graag zien dat de keuken wat meer naar haar smaak wordt. Ook Rob vindt de ruimte eigenlijk niet meer bij de rest van het huis past. Wat Sabrina betreft is het belangrijkste dat de keuken wat gezelliger wordt. Van Rob mag de ruimte wat meer eenheid krijgen en mag ' ie een stukje moderner worden! Aan de slag dus, Thomas!

Ontwerp
Dat een keuken niet van top tot teen vervangen hoeft te worden om een strakkere look en modernere uitstraling te geven, laat Thomas met deze verbouwing zien. Hij haalt alle bovenkastjes weg voor een ruimtelijker gevoel, hij vervangt de frontjes en het aanrechtblad, betegelt de muur opnieuw en plaatst nieuwe apparatuur. Om extra opbergruimte te creëren maakt Thomas een nieuwe seventies kast. 

Slopen
Het belangrijkste bij het slopen is in dit geval dat het voorzichtig gebeurt. Dit omdat in principe alleen de buitenkant verandert en het frame blijft zoals het is. Na het verwijderen van de keukenkastjes begint Thomas aan de tegels. Thomas haalt de oude tegeltjes weg en betegelt de wand tot aan het plafond met strakke, vierkante witte tegels.

Apparatuur
Sabrina en Rob hebben een inductiekookplaat waar ze maar niet aan kunnen wennen. De oplossing is dichterbij dan ze dachten want de keuken is al voorzien van een gasaansluiting. Dus ze kunnen de inductiekookplaat nu definitief gedag zeg een hun nieuwe gaskookplaat verwelkomen! Ook het keukenblad wordt vervangen. In de winkel kan je je werkblad op maat laten zagen, maar door oneffenheden in de muur kan het zijn dat het blad niet goed aansluit. Dan zal je toch zelf moeten zagen. Thomas meet het blad in en zaagt hem zelf op maat. Daar waar het niet goed aansluit zaagt Thomas het verschil af met een decoupeerzaag. Om te voorkomen dat het blad gaat afsplinteren, brengt hij afplaktape aan op het gedeelte dat hij gaat afzagen. 

Wandkast
Voor de laatste vrije wand in de keuken maakt Thomas een kast bestaande uit verschillende losse blokken. Deze kast compenseert het verdwijnen van de hangende keukenkastjes. Thomas maakt de kast van 18mm dik MDF. Thomas kiest er hiervoor om de blokken geen achterwand te geven zodat de nieuwe kleur van de wand helemaal tot zijn recht komt. Als alle blokken af zijn kun je gaan stapelen en zo geheel naar eigen wens invulling geven aan je kast.

De metamorfose valt helemaal in de smaak bij het Rob en Sabrina. De keuken is hip en strak - precies zoals Sabrina wou. Ze zal hier haar hobby prima kunnen uitoefenen en de kans is groot dat straks zelfs de man in huis vaak in de keuken te vinden zal zijn!

ID: 62

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven