Huis
Tuin
Video

4 tips voor het kiezen van de juiste koelkast

Het kiezen van een koelkast kan soms best lastig zijn. Waar moet je op letten en hoe weet je welke koelkast het best bij je wensen aansluit? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje!

1. Klimaatklasse: waar komt de koelkast te staan?

Het is belangrijk dat je, voordat je een koelkast aanschaft, weet waar je de koelkast neer gaat zetten. Zo weet je voor welke klimaatklasse je moet kiezen. Deze klasse geeft namelijk aan bij welk minimum en maximum temperatuur de koelkast nog functioneert. Een koelkast die in klimaatklasse N valt mag bijvoorbeeld alleen in een ruimte staan waar het niet kouder is dan 16 graden. Als je de koelkast in de schuur gaat zetten is dit dus niet zo’n goed idee!

Dit zijn de 4 grootste irritaties op het gebied van huishouden in Nederland
Huishouden

2. Geluid

We kennen allemaal wel het irritante geluid van een zoemende koelkast. Maar wist je dat er op het energielabel aangegeven staat hoeveel decibel aan geluid de koelkast maakt? Check deze dus goed voor je een koelkast uitkiest! Hoe minder geluid hoe beter natuurlijk, maar probeer er in ieder geval een te vinden die onder 48 decibel zit.

3. Vriezen

Bevroren is bevroren zou je denken. Toch is dit niet helemaal waar. Elke vriezer heeft namelijk een aantal sterren, dit geeft aan hoe koud de vriezer kan worden. Eén ster is genoeg om ijsblokjes in te vriezen of een diepvriesproduct maximaal een week te bewaren. Vanaf twee sterren kunnen levensmiddelen dagen tot weken bewaard blijven in het vriesvak. Heb je een koelkast met vier sterren gevonden? Dan heb je de koudste te pakken!

4. Wijn

Ben jij een wijnliefhebber? Overweeg dan een apart wijnbewaar- of wijnklimaatkast. Hiermee kun je jouw wijnflessen op de juiste temperatuur bewaren. Je kunt ook kiezen voor een wijnkoeler, maar hier kun je slechts één temperatuur op instellen. Een wijnklimaatkast biedt meerdere instellingen en dus kun je je favorieten wijnen nog beter bewaren!

Fotocredits:

Headerfoto: Milly Eaton - Pexels

Daphne van Kaam
ID: 9578

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven