Huis
Tuin
Video

Superleuk voor de koffieliefhebber: een koffiebar in de keuken!

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan is dit de perfecte aanvulling van je keuken: een koffiebar! Maak een soort café in je huis waar je je ‘s ochtends een echte barista bent.

Afhankelijk van de grootte van je keuken, kun je een superdeluxe koffiecorner maken in je woning. Dit hoeft zelfs helemaal niet moeilijk of duur te zijn!

Kookeiland

Als je er de ruimte voor hebt, kun je een klein kookeiland neerzetten tegen de muur. Een kastje dat hoog genoeg is kan ook werken. Zet hier al je gebruikelijke koffiespullen neer; je koffiezetapparaat, kopjes, melk en suiker et cetera. Zo simpel is het!

Op het aanrecht

Als je geen ruimte hebt voor een kastje of kookeiland, kun je ook gewoon een koffiehoekje op het aanrecht maken. Waarschijnlijk heb je je koffiezetapparaat al op het aanrecht staan, maar deze kun je aankleden met kopjes, koffiebonen enzovoort. Zo creëer je makkelijk een mini-koffiebar.

Verborgen koffiecorner

Heb je het koffiezetapparaat en toebehoren liever niet in het zicht? Ga dan voor een verborgen koffiecorner. Dit kun je bijvoorbeeld doe in een grote kast met deuren. Zorg dat de planken voldoende uit elkaar staan om een koffiezetapparaat te plaatsen en comfortabel te gebruiken. Nog een voordeel: je hebt gelijk genoeg planken om al je koffie benodigdheden neer te zetten.

Kopjes opbergen

Bij een koffiebar horen natuurlijk ook koffiekopjes. Deze kun je bijvoorbeeld ophangen aan hun oortjes zodat je er makkelijk bij kan. Ook kun je een plankje ophangen boven het hoekje. Dit zorgt voor extra opbergruimte en decoratie.

Theebar

Ben je toch niet zo’n fan van koffie? Je kunt natuurlijk ook gewoon een theebar maken! Zet gewoon je waterkoker, wat mokken en al je favoriete theesmaakjes neer. Ziet er ook gezellig en chic uit.

Als je dan een koffiebar in je keuken hebt, moet je deze natuurlijk ook schoonhouden. Zo maak en houd je in ieder geval je koffiezetapparaat schoon.

Fotocredits
Headerfoto: Tereza Ruba -  Unsplash 
Foto 1: A shade of teal
Foto 2: @sugarhousceramicco
Foto 3: Sarah Elliot
Foto 4: Jen Woodhouse
Foto 5: @Shuleockchi

Julia van Rijn
ID: 7986

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven