Huis
Tuin
Video

Eetstokjes over? Deze 7 verrassende dingen kun je er nog meer mee doen!

Als je fan bent van sushi, heb je vast wel wat eetstokjes in huis. De goedkope, houten stokjes zijn natuurlijk handig voor Aziatisch eten. Maar wist je dat je er nog veel mee kunt doen?

Eetstokjes kun je in grote getallen kopen bij de toko voor erg weinig geld. Echter verkopen steeds meer supermarkten de stokjes ook.

1. Schoonmaken in hoekjes

Je hebt vast wel van die hoekjes in huis waar je met je sponsje maar niet bijkomt. Hier is een eetstokje perfect voor! Wikkel simpelweg een stukje keukenpapier om de punt van het stokje. Hier kun je nu mee in alle kleine hoekjes komen, bijvoorbeeld bij je kraan.

2. Vieze schoenzolen

Je schoenzolen hebben waarschijnlijk een motiefje die je erg lastig kunt schoonmaken. Modder of andere viezigheid kan hier in vast blijven zitten. Gelukkig kun je dit er gemakkelijk uitpulken met een eetstokje!

3. Afdruiprek in nood

Staat je droogrek vol en heb je geen ruimte meer om je glazen te drogen? Leg er gewoon twee naast elkaar op het aanrecht. Hier zet je dan je glazen op zodat ze goed kunnen drogen.

4. Plantenhulpje

Sommige planten hebben een beetje hulp nodig om rechtop te groeien. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een eetstokje in de grond bij je plantje neerzetten. Bind de plant en het stokje aan elkaar vast met een stukje touw of elastiekje en hij kan weer mooi groeien.

5. Roerstok

Je komt thuis met je blik verf en wil de muur gaan verven. Maar dan kom je er ineens achter dat je geen roerstokje hebt. Geen paniek! Een of twee eetstokjes doet precies hetzelfde werk. Roer je verf gewoon met de stokjes en je kunt aan de slag.

6. Kersenontpitter

Je hebt natuurlijk speciale tools om je kersen te ontpitten, maar deze kunnen een beetje duur zijn. Veel goedkoper is om gewoon een eetstokje te gebruiken. Steek het stokje in de kers en duw zo de pit eruit. Zo simpel is het!

7. Ruimte in de koelkast

Staat je koelkast veel te vol en past er niks meer bij? Gebruik dan deze truc om meer ruimte te creëren!

Julia van Rijn
ID: 8223

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven