Huis
Tuin
Video

Dit kun je allemaal nog meer doen met een koffiefilter

Als je van (filter)koffie houdt, heb je vast ook koffiefilters in huis. Er zijn echter nog een aantal andere handige dingen die je met een koffiefilter kunt doen.

Tegen de krassen

Als je je borden stapelt in je keukenkastje, kunnen er nogal wat krassen op ontstaan. Dit geldt ook bij bijvoorbeeld schaaltjes en pannen. Om dit te voorkomen kun je er een koffiefilter tussen leggen. Door het materiaal schuren en krassen de twee dingen niet over elkaar waardoor het mooi blijft.

Schoonmaken

Heb je geen schoonmaakdoekjes meer in huis? Misschien komt een koffiefilter dan goed van pas! Vooral op glas werkt dit goed. Spray wat glasreiniger op je raam of spiegel en poets hem schoon met de koffiefilter. De filter laat geen restjes achter en absorbeert goed.

Luchtverfrisser

Zin in een klein DIY-projectje? Maak dan zelf een luchtverfrisser met een koffiefilter en wat baking soda. Doe wat van de soda in de filter en bind hem dicht met een touwtje of elastiekje. Klaar! Nu kun je hem bijvoorbeeld in je kledingkast neerleggen om alle vieze luchtjes op te nemen.

Tegen roest

Als je pannen even niet in gebruik zijn, kun je er het beste een koffiefilter tussen leggen. Dit voorkomt niet alleen krassen, maar ook roest. De filter neemt namelijk al het overgebleven vocht op waardoor er geen roest kan ontstaan.

In een bloempot

Je wil je planten in huis natuurlijk goed verzorgen. Dit doe je door een koffiefilter in de pot te doen. Waarom? Lees het hier. 

Fotocredits
Headerfoto: Tookapic - Pexels

Bron: NSMBL

Julia van Rijn
ID: 8029

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven