Huis
Tuin
Video

Met deze tips blijven jouw kruidenplantjes extra lang goed

Gaat jouw basilicumplantje ook altijd dood? Misschien verzorg je ‘m wel verkeerd en geef je jouw plantje wel te veel liefde en water. Met deze simpele tips blijven al je kruidenplantjes vanaf nu heel lang goed.

Aanschaf

Ga je een kruidenplantje aanschaffen? Koop dan het liefst één bij een tuincentrum. Deze plantjes zijn op een andere manier verzorgd dan de plantjes van de supermarkt en hebben hierdoor sterkere wortels. Zo is de overlevingskant van het plantje groter.

Verpotten

Wanneer je de kruiden wil verpotten, kies dan voor een pot die groter is dan het bakje zelf. Zo geef je de ruimte aan de wortels van de planten en blijven ze langer goed.

Water

Geef je kruiden elke week een beetje water, maar maak ze niet te nat. Kruiden houden vooral van het water zelf pakken. Dit kun je het best doen door een waterreservoir te maken. Dit is een bakje water onder je potje. Terracottapotten bevatten vaak gaten in de bodem en hebben een bijgeleverd schaaltje die je kunt vullen met water. Een andere manier om je planten water te geven is via bovenaf. Zorg er dan voor dat je onderin het potje hydrokorrels doet. Deze korrels nemen vocht op en zorgen ervoor dat de aarde niet te nat blijft en de wortels van je kruidenplatje niet te snel gaan schimmelen.

Licht

Daarnaast houden je kruidenplantjes van genoeg licht. Zet ze in de vensterbank waar ze zoveel mogelijk zonlicht kunnen meepakken.

Afknippen en plukken

Ga je kruiden plukken? Doe dit dan nooit met je hand maar knip ze per takje af met een schaar. In je hand zitten namelijk zuren waar sommige kruidenplantjes niet tegen kunnen. Wanneer je de kruiden afknipt voor gebruik, knip ze dan niet te kort af. Te korte stengels groeien niet meer terug. Knip daarom je kruiden om maximaal 2/3e af.

Bronvermelding

Headerfoto: Donterase - Pixabay

ID: 3230

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven