Huis
Tuin
Video

Met deze 2 tips heb je razend snel je aangekoekte magnetron weer schoon

Je eten in de magnetron schuiven gaat lekker snel, maar het schoonmaken? Dat is vaak een heel karwei. Maar met deze tips heb je die aangekoekte laag zo weer uit je magnetron.

Citroen

Wat heb je nodig? Een spons, water, citroensap en een plantenspuit. Maak een mengsel van één deel citroensap en vier delen en doe dit in de plantenspuit. Spray de binnenkant van je magnetron helemaal in met dit mengsel. Leg vervolgens een natte spons in het midden van de magnetron. Zet de magnetron een minuut aan op volle stand en neem hem daarna af met de spons. Pas wel op, de magnetron en spons kunnen heet zijn.

Azijn

Wat heb je nodig voor deze methode? Een schaaltje, water, azijn en een vaatdoekje. Doe ongeveer 150ml water in een schaaltje en voeg daar 4 eetlepels azijn aan toe. Doe het schaaltje 5 minuten in de magnetron. De stoom weekt de viezigheid los van de magnetron. Haal het schaaltje en de draaiplaat uit de magnetron. Maak de binnenkant van de magnetron schoon met een vaatdoekje. Pas ook hier weer op, de magnetron en de onderdelen kunnen heet zijn. Maak de draaiplaat met een beetje afwasmiddel schoon. En voor je het weet, is je magnetron weer helemaal schoon.

Fotobronnen

Headerfoto: Lisa Fotios - Pexels

ID: 2620

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven