Huis
Tuin
Video

Zo breng je natuurlijke materialen op een mooie manier terug in de keuken

Ben jij fan van werken met natuurlijke materialen in huis? Dan mag dit ook in de keuken zeker niet ontbreken! De natuurlijke materialen zorgen voor een warme, stijlvolle en unieke sfeer. Benieuwd naar hoe je de verschillende materialen kunt toepassen? Lees dan snel verder!

Natuursteen in de keuken

Voor het gebruiken van natuurlijke materialen in de keuken kun je kiezen uit verschillende soorten materialen. Steen is een prachtig materiaal voor de vloer, het keukenblad en de wasbak. Het is een natuurlijk materiaal en het werkt in ieder interieur. Wil je juist een industriële look in de keuken of wat meer landelijk? Ook dan kun je steen gebruiken. Stenen keukenbladen of vloeren zijn er natuurlijk in verschillende uitvoeringen uiteenlopend van donkergraniet, tot marmer, tot een subtiele kalksteen. Dit is een mooie basis voor je keuken.

Zo maak je je keuken in 10 minuten schoon!
Keuken

Hout en riet in de keuken

Om je keuken beetje bij beetje iets gezelliger te maken kun je gebruik maken van verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan rieten mandjes voor kruidenplanten, opbergtrommels met een houten deksel en houten snijplanken. Dit materiaal gaat ook erg goed in combinatie met de natuursteen. Ook kun je ervoor kiezen om een houten vloer te nemen. Dit geeft de keuken een warm karakter én het is ook een stuk warmer aan je voeten. Door verschillende soorten materialen te combineren creëer je een fijne sfeer in de keuken.

Planten in de keuken

Planten hebben we het liefst door het hele huis staan, dus ook in de keuken! Je kunt in een handomdraai een botanische keuken creëren. Echter kan niet elke plant in de keuken staan. Je moet dan ook bij een aantal dingen stilstaan. Hoeveel zonlicht heb je in de keuken? Hoe vochtig is het in de keuken? Op basis van deze vragen kun je eigenlijk planten gaan uitkiezen. Hangplanten hebben bijvoorbeeld niet heel veel zonlicht en water nodig, die kunnen prima in de keuken. Heb je een zonovergoten keuken? Dan kun je ervoor kiezen om een kleine fruitboom neer te zetten!

Fotocredits

Headerfoto: Edgar Castrejon - Unsplash
Foto 1: Creatv Eight - Unsplash
Foto 2: Uliana Kopanytsia – Unsplash
Foto 3: Dane Deaner - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10201

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven