Huis
Tuin
Video

Oei! Om deze reden kun je olijfolie beter niet naast het fornuis bewaren

Waar bewaar jij je olijfolie eigenlijk? Bij veel mensen is dat het op aanrecht naast het fornuis, of in het kastje ernaast of erboven. Best logisch, zo heb je de olie altijd binnen handbereik. Maar toch kun je dit maar beter niet doen...

Naast het fornuis of in de buurt van de oven is volgens Good Housekeeping de slechtste plek die je kunt kiezen om je olijfolie neer te zetten. Waarom? Simpel: de smaak van je olijfolie -en dan met name de extra vierge variant- zal hierdoor flink veranderen. En dat is hartstikke zonde!

Beperkt houdbaar

De houdbaarheid van olijfolie is sowieso al erg beperkt en blijft veel minder lang goed dan veel mensen vaak denken. Volgens de experts blijft een dichte fles tot wel twee jaar goed, maar een geopende fles maximaal 6 maanden, vooral wanneer je ze op een warme plek bewaart, zoals vlakbij het fornuis of de oven.

Wanneer de olie warm wordt zal de olie niet alleen korter houdbaar zijn, maar zal de smaak ook aangetast worden. De olie zal aardser worden en naar noten en azijn gaan smaken, en dat wil je niet!

Waar te bewaren?

Waar moet je de olijfolie dan wel bewaren? Op een niet te warme plek, dat mag nu wel duidelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je de olijfolie meteen in de koelkast moet zetten. De ideale temperatuur voor je olijfolie ligt tussen de 14 en 18 graden. Denk bijvoorbeeld aan een donker kastje, ver uit de buurt van een hittebron (het fornuis, de oven of de verwarming). Zoals bijvoorbeeld je gootsteenkastje of de kelder!

Olijfolie als schoonmaakmiddel

Wist je dat olijfolie ook een wondermiddel blijkt te zijn op het gebied van schoonmaken? Wat je er allemaal mee schoon kunt maken lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4023

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven