Huis
Tuin
Video

Nieuwe vaatwasser nodig? Hier moet je op letten

Toe aan een nieuwe vaatwasser? Koop niet eerste de beste vaatwasser die je tegenkomt, maar kies de juiste vaatwasser door op de volgende dingen te letten:

Hoe goed maakt 'ie schoon

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste punt: maakt de vaatwasser wel goed schoon? Geen enkele verkoper zal je vertellen dat een vaatwasser niet goed schoonmaakt, lees daarom goed de recensies door. Hier kan je de ervaringen lezen met mensen die de vaatwasser echt in huis hebben (gehad).

Welke past het best in jouw keuken?

Je hebt over het algemeen vier soorten vaatwassers:

  • Volledig geïntegreerd: als de vaatwasser dicht zit, dan valt die weg tussen de rest van je keukenkastjes. De deur wordt namelijk zo gemaakt dat die hetzelfde is als de rest van je keuken. De knopjes zitten aan de bovenkant van de deur, dus als die dicht zit, dan zie je ze niet.
  • Half geïntegreerd: Ook bij deze wordt de deur zo gemaakt dat die hetzelfde is als de rest van je kastjes, alleen zitten de knopjes hier wel aan de buitenkant.
  • Vrijstaand: Deze vaatwasser staat los en kun je plaatsen waar je wilt. De buitenkant is vaak wit of RVS-kleurig.
  • Onderbouw: Deze lijkt een beetje op de vrijstaande vaatwasser, alleen heeft deze geen bovenblad. Je bouwt de vaatwasser in onder je aanrechtblad.

Deze keuze is een kwestie van smaak, zichtbare knopjes kunnen heel leuk zijn, of ga je juist voor een strakker model en zie je liever geen knopjes? Nog iets om over na te denken is het geld: een (volledig) geïntegreerde vaatwasser is namelijk vaak een stukje duurder.

Energieverbruik

Dit is ook een belangrijk puntje. De juiste vaatwasser kan een hoop schelen in je portemonnee, en is ook een stuk beter voor het milieu. Er zijn nu zelfs vaatwassers op de markt die minder water verbruiken dan als je met de hand zou afwassen. Een vaatwasser kan dus wel degelijk een milieubewuste keuze zijn!

Hoe zit de vaatwasser in elkaar

Bedenk goed wat je wilt in je vaatwasser. Zijn de lades goed van hoogte te verstellen? Wil je een bestekbakje, of liever een besteklade?  Zoek ook goed naar een goede filter, dat voorkomt dat er etensresten in je schone vaat blijft hangen. 

Maar welke vaatwasser je ook kiest, je hoeft de vaat in ieder geval niet af te spoelen

Lees ook deze artikelen over de keuken:

Fotocredits
Headerfoto: Melissa - The Inspired Room

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3822

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven