Huis
Tuin
Video

Wil je eens wat anders dan gourmetten? 5 paasdiners die wél origineel zijn!

In Nederland zijn we vaak niet zo origineel met het paasdiner. De meeste mensen kiezen ervoor om het gourmetstel weer op tafel te zetten of gaan uitgebreid brunchen. Misschien is het dit jaar dus maar weer tijd voor wat anders…

Eén ding is zeker: als jij een van deze ideeën uitprobeert dit jaar, zullen je familieleden het er nog jaren over hebben!

1. Je eigen pizzabakkerij

Iedereen is fan van pizza, zelfs de kleine kinderen in de familie. En wat is er nou leuker dan zelf je pizza samenstellen? Dat kan met een pizzarette. Dit is eigenlijk hetzelfde idee als een gourmetstel, maar dan met kleine pizzaatjes! Je bekleedt de bodem, stopt ze in de kleine oventjes, en klaar is Kees!

2. Paasbarbecue

Barbecueën is aan heel gezellige activiteit om te doen met familie en vrienden. Mochten de weersvoorspellingen er zonnig uitzien, dan kun je dit ook lekker doen met pasen. Als het toch nog iets te fris is kun je natuurlijk heaters of vuurkorven neerzetten. Ook hier kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij klaarmaakt, voor ieder wat wils dus! 

3. Themakoken

Je kunt ook een thema kiezen om in te koken, denk aan Mexicaans of Italiaans. Je kookt dus alleen gerechten uit deze landen. Leuker nog: als al je gasten zelf wat meenemen van het thema! Zo is het altijd een verrassing wat je op je bord krijgt.

4. Omgekeerd dineren

En dan bedoelen we niet dat jullie met z'n allen achterstevoren aan tafel moeten zitten, maar... dat jullie beginnen met het dessert, vervolgens het hoofdgerecht eten en eindigen met het voorgerecht. Want waarom zou je je altijd maar aan de standaard volgorde moeten houden? Durf het eens anders te doen! 

5. Tijd voor tapas

Serveer allemaal kleine gerechtjes om een soort tapasidee te creëren. Hier ben je wel wat langer mee bezig, maar het is wel extra lekker. Je kunt je kookkunsten zo goed laten zien en je eet veel verschillende dingen.

Julia van Rijn
ID: 8261

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven