Huis
Tuin
Video

Gooi je oude servies niet weg! Dit kun je er allemaal nog mee doen

Heb jij ook die paar oude borden of kopjes die staan te verstoffen in de kast? Je staat misschien op het punt het weg te gooien, maar wacht daar toch maar even mee. Je kunt er namelijk nog veel leuks mee doen!

Je servies weggooien is natuurlijk hartstikke zonde, zelfs al is het gebroken. Je kunt er dus maar beter wat leuks mee doen.

Makkelijke bloempotjes

Je oude kommetjes, bakjes of kopjes kunnen nog prima dienen als bloempotjes. Een kleine cactus of vetplant staat echt niet mis in een kopje met mooi design. Om het nog iets fleuriger te maken, kun je je servies natuurlijk ook gewoon verven.

Bord aan de muur

Heb je nog mooie borden liggen die je eigenlijk nooit gebruikt? Zonde om ze uit het zicht te laten dan. Je kunt er daarom een hakje aan maken en ze aan de muur hangen. Staat superleuk en is weer eens iets anders dan een schilderij. Je kunt ook je creativiteit de vrije loop laten en zelf iets moois op een bord schilderen.

Goedkope mozaïek

Heb je een kapot bord dat echt niet meer te redden valt? Dan kun je 'm het beste helemaal stukslaan. Met de scherven kun je vervolgens allemaal leuke dingen mozaïeken. Zo heb je een leuke bezigheid voor de zondagmiddag én ook nog eens een mooi stukje kunst.

Bijzonder lijmen

Kapot servies kun je natuurlijk lijmen zodat ze weer als nieuw lijken. Echter bestaat er een nog leukere versie van lijmen: Kintsugi. Dit is een Japanse kunstvorm waar het lijmen bijzonder wordt gemaakt. De lijm wordt namelijk gemengd met kleuren als goud en zilver waardoor er een heel mooi effect ontstaat. De breuken worden zo niet genegeerd maar juist benadrukt.

Kopje kaars

Oude kopjes kunnen natuurlijk ook als kaarsenhouder gebruikt worden. Je kunt het simpel maken door er een waxinelichtje in te doen. Aan de andere kant kun je ook zelf een kaars maken in het kopje. Zo geef je een leuke, persoonlijke touch aan je interieur.

Julia van Rijn
ID: 8342

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven