Huis
Tuin
Video

Deze 3 planten zijn het meest geschikt voor in de keuken

Planten hebben we het liefst in het hele huis staat. Echter is niet elke plant geschikt voor elke ruimte. Daarom hebben wij voor jou een aantal planten uitgezocht die juist wel geschikt zijn voor in de keuken.

Voordat je een plant in de keuken neerzet, moet je even controleren of dit wel kan. Zo wil je geen giftige plant zoals de oleander in de buurt van je eten. Daarnaast moet je rekening houden met de hoeveelheid licht in je ruimte en de luchtvochtigheid. De volgende planten voldoen aan alle eisen van een keukenplant.

1. Kruidenplantjes

Deze spreekt eigenlijk voor zich en de kans bestaat dat je al wat van deze plantjes in de keuken heb staan. Kruidenplantjes zien er namelijk heel leuk uit en je kunt ze ook nog eens eten. Niet veel ruimte? Hang ze dan aan de muur! Let bij kruidenplantjes wel op de verzorging, want dan kan nog wel eens lastig zijn, al moet het met deze tips wel goedkomen. Maar besef wel: er is een extra reden waarom je kruidenplantjes niet het eeuwige leven hebben

2. Hangplanten

Als je niet zo’n grote keuken hebt, zijn hangplanten ideaal. Je kunt ze aan de muur of het plafond hangen, maar bijvoorbeeld ook op je keukenkastje neerzetten. Zo heb je groen in de keuken zonder dat het in de weg staat. Leuke hangplanten voor in de keuken zijn de scindapsus en de klimop.

3. Kleine fruitbomen

Ook in de categorie lekker en leuk: fruitboompjes. Als je genoeg zonlicht hebt kun je bijvoorbeeld een kleine citroenboom op je aanrecht zetten. Deze doet het altijd goed in de zon, ziet er leuk uit en geeft een heerlijke geur af. Alleen maar voordelen dus!

Julia van Rijn
ID: 7872

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven