Huis
Tuin
Video
Make-overs

Scandinavische woonkeuken: eindresultaat

Thomas gaat verder met zijn een project in Nijkerk. Van twee ruimtes wordt één grote, strakke woonkeuken gemaakt. En dat allemaal in een moderne Scandinavische stijl met veel zwart en wit.

In dit artikel laten we zien hoe Thomas de laatste hand legt aan de Scandinavische keuken. We nemen je mee in het proces én natuurlijk zie je het eindresultaat. Nog even zien hoe Thomas begon aan dit project? Kan hier.

Klik HIER voor het moodboard dat we hebben gemaakt in de stijl van deze woonkeuken.
En wil je de producten shoppen die we hebben gebruikt? Check dan de  Shop The Look van deze week. 

Hoe het was

Hier nog even een foto van hoe het er van tevoren uit zag. De keuken was behoorlijk verouderd, dus de familie was toe aan iets nieuws. Ook wilden bewoners Gert en Evelien heel graag de eetkamer bij de keuken betrekken, zodat het één grote gezellige ruimte zou worden.

De klussen

Handgemaakte tegeltjes
De basis voor de keuken is al gelegd. Het oude spul is eruit, de keukenkastjes staan en de vloer met bloemenmotief is gelegd. De achterwand van de keuken betegelt Thomas met turquoise gekleurde tegeltjes. Het leuke hieraan is dat ze handgemaakt zijn en dus allemaal een beetje anders. Zelfs de kleur verschilt hier en daar. Thomas gebruikt een kant-en-klare pastalijm. Met een haakse slijptol maakt hij de tegeltjes op maat die bijvoorbeeld om het stopcontact heen moeten. Als de boel is gedroogd, kan Thomas gaan voegen. Bij het voegen hoef je niet voorzichtig te zijn: je kan het gewoon over alle tegels heen smeren en het mag vies worden. Later ga je er met een spons overheen en wordt het vanzelf weer schoon. Hier moet je trouwens niet te lang mee wachten, anders krijg je het niet meer van de tegels af.

Aan de bar 
Tussen de keuken en de eetkamer komt een kookeiland slash barretje te staan, waardoor deze ruimtes nog meer met elkaar verbonden worden. Het eiland bestaat uit een zwart kastje met daarop een eikenhouten blad, hetzelfde hout als dat van de radiatorombouw en de plankjes boven de keuken. Het blad is 120 bij 100 cm. 

Draailamp
In het eetgedeelte hangt Thomas een bijzondere lamp op. Met deze constructie kan je de lampenkamp draaien, waardoor deze op een andere plek komt te hangen. De familie kan er in dit geval voor kiezen de lamp boven het kookeiland óf boven de eettafel te hangen.

Eén lijn
De eikenhouten planken boven de keuken komen precies boven de rij met tegeltjes te hangen, zodat ze hier op rusten. De planken zijn even dik als de afzuigkap waardoor die lijn precies doorloopt. Om ze goed op te kunnen hangen heeft Thomas er een gleuf in gefreest, die hij over een profiel in de muur schuift. Nog even extra vastschroeven vanuit de afzuigkap, en de planken zitten stevig vast. 

Lekker luxe
Nu er lekker veel ruimte in de keuken zit, is deze van alle gemakken voorzien. Er zit een enorme vriezer in, een oven met magnetron, een stoom-oven, inductie-kookplaat en natuurlijk een heerlijk grote koelkast. Ook plaatsen we een vaatwasser, die een handig snufje heeft. Het onderste rek kan je namelijk omhoog 'liften' waardoor je niet hoeft te bukken bij het in- en uitruimen. 

Moderne meubels
In het eetgedeelte komt een stoere tafel met dikke zwarte poten. Daarbij horen wat gevlochten stoelen, een stoere metalen kast en goudgekleurde barkrukken. Meer weten over de gebruikte meubels in deze keuken? Check het hier.

Eindresultaat
Een grote, gezellige ruimte moest dit worden, met een nieuwe keuken in een modern jasje. Hieronder zie je hoe het is geworden...

ID: 2225

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven