Huis
Tuin
Video

Supertip: zo simpel is het om bosui te kweken in je vensterbank

Ben je klaar met het snijden van je bosui en sta je op het punt om het kontje weg te gooien? STOP! Niet doen! Hier kun je namelijk heel gemakkelijk weer een nieuw bosuitje uit laten groeien!

Zelf een nieuwe bosui kweken

Lang niet iedereen heeft de ruimte, tijd of zin voor een eigen moestuin. Maar… dat betekent niet dat je dan helemaal geen eigen groenten kunt verbouwen. Sterker nog, dit kun je bij sommige groentes gewoon in je eigen vensterbank doen! Zoals een bosui bijvoorbeeld! Het enige wat je er voor nodig hebt is een klein glaasje water en het kontje van een bosui.

Zet de kontjes van de bosui rechtop in een glaasje met een klein laagje water en zorg dat ze niet helemaal onder water staan. Zet het glaasje vervolgens in je vensterbank en zorg er voor dat ze altijd voldoende water hebben. 

Even wachten…

Ongeveer tien dagen later zul je zien dat je een paar verse stengels bosui hebt gekweekt!

bosui

Bonustip: zelf bleekselderij kweken

Ben je gek op bleekselderij? Dan bof je! Want de bovenstaande tip werkt ook heel goed bij bleekselderij! Hier heb je alleen het hart voor nodig!

Benieuwd hoe je kruiden langer kunt bewaren? We geven je hier een aantal supertips!

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay  
Overige foto’s: Screenshots Culy

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Culy

ID: 3962

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven