Huis
Tuin
Video

Lifehack: met deze truc is je thee veel sneller afgekoeld

Thee is een van onze favoriete drankjes. Het is namelijk het ideale drankje om even mee te relaxen en het is ook nog eens goed voor je. Er zit echter een nadeel aan een kopje thee: het duurt altijd zo lang voor hij voldoende is afgekoeld om te drinken.

Gelukkig is er een heel handig trucje om je kopje thee snel te laten afkoelen. Het enige wat je hierbij nodig hebt zijn lepels!

Afkoelen met lepels

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een paar lepels kunnen echt werken. Het enige wat je hoeft te doen, is drie theelepeltjes ondersteboven in je kopje thee zetten. De koude lepeltjes halen zo de hitte uit het water waardoor je hem sneller kunt drinken. Handig!

Waarom afkoelen?

Je kunt natuurlijk ook gewoon iets langer wachten tot de drankje is afgekoeld, maar voor sommige soorten thee heb je juist iets koeler water nodig. Groene thee is bijvoorbeeld lekkerder bij 80 graden, want bij 100 graden verbrandt het en wordt het bitter.

Julia van Rijn
ID: 8735

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven