Huis
Tuin
Video

Slimme uitvinding: dit is een vaas en brandblusser in één

Heb je ooit in je leven een mooie brandblusser gezien? Wij in ieder geval niet. Tot vandaag. Want de Firevase is een -zoals de naam al doet vermoeden- vaas én een brandblusser in één!

Samsung is het bedrijf achter de geniale Firevase. Ze bedachten en brandblusser én vaas ineen. Op het eerste oog lijkt het een doodgewone glazen vaas, met een leuk transparant rood kleurtje. Maar… in werkelijkheid is de vaas een undercover brandblusser.

Er zit namelijk een afgepaste dosis kaliumcarbonaat in een apart compartiment. Dit ziet er gewoon uit als water, dus je ziet er niks geks aan. Maar wanneer er brand uitbreekt kun je de vaas kapot gooien tegen het brandende oppervlak, waarna het vrijgekomen kaliumcarbonaat het zuurstof onderdrukt waardoor het vuur uit zichzelf zal doven.

firevase

De Firevase: een undercover brandblusser

Cheil Worldwide -onderdeel van de Samsung Group- ontwierp de Firevase voor de Samsung Fire & Marine Insurance. De vaas zou -volgens Dezeen- moeten benadrukken hoe belangrijk het is om altijd een brandblusser bij de hand te hebben. Maar helaas worden de handige vazen vooralsnog alleen in Zuid-Korea verkocht. Laten we hopen dat ze gauw ook in andere landen te koop zijn!

Nog zo’n slimmerik

Nog zo’n slimmerikNiet alleen de bovenstaande bloemenvaas is heel slim, ook deze plantenpot is superslim. Deze zorgt er namelijk voor dat je plant onmogelijk dood kan gaan.

Fotocredits
Cheil/Samsung

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Dezeen

ID: 4552

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven