Huis
Tuin
Video

Wow: deze koffiekopjes zijn gemaakt van... koffiedik!

Wij Nederlanders houden wel van een kop koffie op z'n tijd. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat Nederlanders gemiddeld maar liefst 2,4 koppen koffie per persoon per dag drinken. Dat is dus omgerekend 260 liter koffie per persoon per jaar!

Nieuw leven

Je kunt je dus wel voorstellen dat er heel wat koffiedik de prullenbak ingaat. Logisch zou je denken, maar koffiedik blijkt meer dan alleen afval. Weggooien is dus zonde! Het Duitse merk Kaffee Form kwam op het idee om koffiedik een nieuw leven te geven. Ontwerper Julian Lechner ontwikkelde uit deze koffiedik nieuwe natuurlijke materialen, genaamd biopolymeren. Het materiaal is duurzaam en hiervan kunnen nieuwe koffiebekers en koffiemokken gemaakt worden!

Milieuvriendelijk productieproces

Het productieproces van Kaffee Form is ook nog eens ontzettend milieuvriendelijk. De koerier wordt per fiets op pad gestuurd om bij de geselecteerde cafés en koffiebranderijen in Berlijn het koffiedik op te halen. Deze brengt hij vervolgens naar een sociale werkplaats en daar wordt het gedroogd en bewaard. Kleine fabrieken in Duitsland stellen vervolgens het materiaal samen en vormen deze tot koffiekopjes en koffiebekers. Daarna komt alles terug op de sociale werkplaats en hier krijgen de producten hun final touch.

Als de koffiebekers en mokken klaar zijn worden ze vanuit hier verzonden naar de klanten en kunnen zij beginnen aan hun tweede leven! 

Hebben? 
Je kunt ze onder andere hier bestellen! 

Wil je zelf ook aan de gang met koffiedik, maar kun je er geen bekers van maken? Ook voor deze dingen in en rondom huis is koffiedik heel handig voor! 

Fotocredits:

Daphne van Kaam

Daphne van Kaam
ID: 9490

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven