Huis
Tuin
Video

Handig! Deze 5 verrassende dingen kun je ook doen met een spons

Sponsjes hebben we allemaal wel in huis. Afwassen, boenen, schoonmaken; alles kun je ermee schoon krijgen. Maar wist je dat ze voor nog veel meer dingen goed zijn?

Koop jij ook zo vaak nieuwe sponsjes terwijl je er nog genoeg hebt? Dit kun je er allemaal nog meer mee doen!

1. Zaadjes kiemen

Weet je ook nooit waar je moet beginnen als je zaadjes wilt kiemen? Bij een spons dus! Leg een vochtig sponsje op een bord en duw hier wat zaadjes is. Zorg ervoor dat ze voldoende beweegruimte hebben. Plaats hier vervolgens een glazen kom bovenop zodat er een soort terrarium ontstaat. Zet hem in de zon en je zaadjes zullen snel ontkiemen!

2. Slim watersysteem

Een groot probleem bij planten is vaak het te veel of te weinig water geven. Met een spons gebeurt dat niet meer. Knip een spons zodat hij precies in de onderkant van de bloempot past. Vul de pot vervolgens verder met aarde en je plant. De spons onderin de pot zal er nu voor zorgen dat het overtollige water opgezogen wordt en juist water afgeeft wanneer nodig.

3. Enveloppen likker

Als je veel brieven moet versturen of je bent weer bezig met kerst-, trouw- of geboortekaarten, dan moeten er veel enveloppen dichtgelikt worden. Om je toch te besparen kun je gebruik maken van een nat sponsje. Dit werkt veel beter en sneller!

4. Koelelementen

Heb je even geen koelelementen in huis, maar wil je toch je lunch koud houden? Gebruik dan een spons! Maak de spons nat en knijp hem een beetje uit. Doe hem vervolgens in een zip-lockbag en bevries hem in de vriezer. Klaar is je DIY koelelement!

5. Verpakkingsmateriaal

Sponsjes zijn natuurlijk zacht, dus perfect om breekbare dingen mee te verpakken! Denk aan je breekbare kerstballen op zolder of je servies als je gaat verhuizen. Het is stukken goedkoper en handiger dan gewone verpakkingen.

Julia van Rijn
ID: 8263

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven