Huis
Tuin
Video

Met dit handige trucje kun je verse kruiden langer bewaren

Liggen de verse takjes koriander er na een dag al verpieterd bij? Of gebruik je maar de helft en gooi je de rest altijd meteen weg? Met deze handige truc hoeft dat niet meer. Verse kruiden zijn zo namelijk een stuk langer houdbaar.

Zo blijven verse kruiden langer goed

Dé truc om verse kruiden langer te bewaren, is door ze vochtig te houden. Met deze tips kun je ze zeker een week bewaren:

  • Een bosje peterselie of koriander over? Zet de kruiden in een glaasje met een bodempje water in de koelkast. Als je hier een plastic zakje omheen doet, blijven de takjes nog langer mooi en groen.
  • Munt, bieslook, dille en oregano kun je het best in een stukje vochtig keukenpapier wikkelen. Stop dit in een afgesloten bakje in je koelkast. Is het keukenpapier weer droog? Maak het dan na een paar dagen weer een beetje vochtig.
  • Basilicum is echter een uitzondering en zal juist bruin worden door té veel vocht. Bewaar dit kruid daarom in een droog stukje keukenpapier in je koelkast. Heb je een basilicumplantje die je maar niet in leven kunt houden? Bekijk dan even deze tips

Drogen

Wil je je kruiden nóg langer bewaren, dan kun je ze ook laten drogen. Dit kun je gemakkelijk doen door de takjes samen te binden en op een droge plek te hangen. Als ze droog zijn, kun je ze verkruimelen en in een luchtdichtpotje doen.

Invriezen

Je kruiden behouden minder goed hun smaak, maar zijn wel bijna een jaar houdbaar als je ze invriest. Peterselie, dille en munt kunnen bijvoorbeeld prima - in een boterhamzakje - in de vriezer. Doe dit wel zo snel mogelijk, zodat ze nog vers zijn.

Kruidenplantjes

Heb je kruidenplantjes in huis? Zo houd je ze in leven!

Fotocredits
Headerfoto: Tomasz Olszewski - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3949

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven