Huis
Tuin
Video

Let hierop bij het kopen van een duurzame keuken

Op zoek naar een duurzame keuken? Goed bezig! Je kunt het jezelf makkelijker maken door rekening te houden met de volgende punten.

Nieuwe onderdelen

Kijk eerst goed of je wel een compleet nieuwe keuken nodig hebt. Het is duurzamer om delen van je keuken intact te laten en opnieuw te gebruiken. Vind je de deuren van je keuken niet mooi of zijn ze versleten? Koop dan alleen nieuwe deuren. Is je keukenblad kapot? Dan hoeft ook niet je hele keuken vernieuwd te worden, maar koop je gewoon een keukenblad.

Tweedehands

Heeft het voor je keuken geen zin meer om onderdelen te vervangen? Kijk dan eerst eens op Marktplaats. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook goedkoper dan een nieuwe keuken. Als de keuken op Marktplaats niet helemaal naar je smaak is, kun je ook zelf met een hamer en spijkers aan de slag gaan en onderdelen vervangen.

Duurzaam materiaal

Als je liever echt een nieuwe keuken wil, is de KUNGSBACKA-keuken van Ikea een goede optie. Deze duurzame keuken heeft keukendeuren van hergebruikt hout en is bekleed met een kunststof folie van gerecyclede PET-flessen. 

Een andere zowel stijlvolle als duurzame optie is een keuken van bamboe. Bijna alle bamboesoorten zijn snelgroeiend, waardoor het veel duurzamer is dan een boom kappen. Sommige bamboesoorten groeien wel een meter per dag. Daarbij heb je voor bamboe geen pesticiden of kunstmest nodig.

Water besparen

Denk bij het kopen van een duurzame keuken niet alleen aan de keuken zelf, maar ook aan het gebruik ervan. Je wil geen kraan die je altijd eerst een minuut moet laten lopen voordat ‘ie een beetje warm wordt. Kijk daarom of er een optie is om sneller warm water te krijgen in de keuken.

Fotocredits:

Headerfoto: Dmitry Zvolskiy -Pexels

Julia Dilissen
ID: 8933

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven