Huis
Tuin
Video

Wanneer gebruik je aluminiumfolie en wanneer bakpapier?

Het komt wel eens voor dat je een gerecht staat te maken, maar vervolgens blijft hangen bij de keukenla. Heb ik aluminiumfolie of bakpapier nodig?

Wij leggen je het verschil uit.

Kleven

Het grootste verschil tussen bakpapier en aluminiumfolie is dat de eerste niet blijft kleven aan je gerecht. Dat komt doordat bakpapier een antikleeflaagje heeft. Ideaal voor plakkerige gerechten dus! Aluminiumfolie daarentegen is uitermate geschikt om te gebruiken als afdeklaag. Zo kun je er gemakkelijk gerechten mee stomen.

Aluminiumfolie

Een voorbeeldgerecht dat het goed doet met aluminiumfolie is gebraden kip of kalkoen uit de oven. Door het gevogelte helemaal in te wikkelen met de folie en er een paar gaatjes in te prikken, droogt het vlees niet uit.

Bakpapier

Dit product doet het juist goed bij het bakken van koekjes. Omdat het deeg erg plakt, komt het antikleeflaagje goed van pas. Maak je je koekjes op aluminiumfolie, dan zal het deeg een ietwat gekke structuur krijgen en wordt het bruiner dan normaal.

Is er toch wat misgegaan? Geen zorgen,  deze vaas is óók een brandblusser.

Fotocredits 
Headerfoto: Penny Schiereck – Unsplash
Artikelfoto: Cayla1 - Unsplash 

Bron: Jan

Christa Koeyvoets
ID: 7924

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven