Huis
Tuin
Video

Zo kun je een geopende fles wijn bewaren zonder kurk

Zit er nog een restant wijn in de fles, maar ben je de kurk kwijt of heb je geen wijnstopper? Geen paniek! Met deze trucjes kun je je geopende fles wijn alsnog bewaren!

Je kunt natuurlijk een wijnstopper gebruiken, maar niet iedereen heeft die bij de hand. En de hele fles gelijk leegdrinken is misschien ook niet zo’n goed idee. Deze tips kunnen je redding zijn.

1. Kleiner flesje

Heb je nog een kleiner flesje mét dop in de kast staan? Giet je wijn hier dan in over. Hier kun je een trechter voor gebruiken om het makkelijker te maken. Naast dat je nu een fles hebt die wel dicht kan, blijft de wijn ook nog eens langer lekker in een kleinere fles met minder zuurstof.

2. In de koelkast

Mocht je geen andere verpakking, dop of kurk in huis hebben, dan kun je de open fles het beste in de koelkast bewaren. Zo is hij de volgende dag ook nog lekker. Buiten de koelkast komt er namelijk meer zuurstof bij waardoor hij sneller bederft.

3. Bakpapier

Heb je de kurk nog wel maar krijg je hem niet meer in de fles? Gebruik dan een klein stukje bakpapier. Wikkel het papier om de kurk en duw hem met het papier terug de fles in. Dit werkt omdat het bakpapier glad is en zo de fles in glijdt. Ook komen er zo geen stukjes kurk in de wijn terecht.

Julia van Rijn
ID: 8241

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven