Huis
Tuin
Video

Dit is hoe je je wijnglazen het beste kunt opbergen

Als wijnliefhebber zet je je wijnglazen misschien liever niet neer zoals gewone glazen. Ze zijn fragieler en verdienen een speciaal plekje. Op deze manier kun je ze het beste opbergen.

Wijnglazen zijn soms moeilijk op te bergen omdat ze redelijk groot zijn en een aparte vorm hebben. Ook kunnen ze makkelijk breken waardoor ze juist wat meer ruimte nodig hebben.

Dit moet je niet doen

Veel mensen zetten wijnglazen ondersteboven in de kast. Hoewel er dan geen stof in kan komen, is dit toch geen goede manier. De rand van het glas is namelijk erg fragiel. Door het glas juist op deze rand neer te zetten, kunnen er scheurtjes of splinters ontstaan. Ook kan je glas gaan stinken als je hem ondersteboven bewaart. De geur kan dan namelijk niet ontsnappen.

Hoe berg je wijnglazen dan wél op?

Wijnglazen kun je het beste hangend bewaren, net zoals op onderstaande foto. Dit doen ze in restaurants ook. Zo komt er geen stof in en kunnen de glazen ook nog eens niet zomaar breken. Je kunt op veel plekken een glazenrek kopen voor een voordelige prijs. Deze kun je dan bijvoorbeeld onder je keukenkastje of in de kast zelf ophangen.

Ben jij een echte wijnliefhebber en drink je het liefst overal wijn? Nu kan dat ook in de douche met deze houder!

Fotocredits
Headerfoto: Thomas Martinsen - Unsplash
Foto 1: Chuttersnap - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle

ID: 7832

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven