Huis
Tuin
Video

Op deze manier blijft je zachte fruit het langst goed

Frambozen, bramen, aardbeien en bessen, het hoort gewoon bij de zomer. De keerzijde aan dit fruit is dat het vaak niet zo lang goed blijft. Op deze manier kun je er echter nét wat langer van genieten.

Het belangrijkste is in ieder geval dat het in de koelkast staat, maar hoe?

In de koelkast

Belangrijk is dat je het fruit gelijk na aankoop in de koelkast zet. Buiten de koelkast blijft het namelijk amper een dag goed. In de koelkast is dit een stuk langer, en al helemaal op de volgende manier.

Zacht fruit bewaren

Als je zacht fruit in huis hebt gehaald, dan kun je het beter niet eerst wassen. Laat ook de kroontjes en steeltjes er gewoon aanzitten. Volgens het Voedingscentrum kun je het fruit het beste niet afgedekt op een plat bord neerleggen. Leg er keukenpapier op om het vocht te absorberen. Was het fruit pas als je het gaat eten.

Fruit invriezen

Zacht fruit is ideaal om in te vriezen om later te gebruiken voor smoothies of voor in je yoghurt. Was hiervoor eerst het fruit af en verwijder kroontjes en steeltjes. Doe het in een ziplock-zakje en bewaar het in de vriezer. Je kunt het dan 8 tot 12 maanden bewaren.

 

Julia van Rijn
ID: 8687

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven