Huis
Tuin
Video

Je eigen thee verbouwen? Zo kan dat!

We zijn allemaal wel fan van een kopje thee op z’n tijd. ‘s Ochtends bij het ontbijt, ‘s avonds op de bank en eigenlijk de hele dag door, wij houden ervan. Hoe leuk zou het dus zijn als je zelf je eigen thee kunt verbouwen?

Je kunt natuurlijk al je eigen muntplant, gemberplant of kamilleplant planten voor kruidenthee. Echter was het groeien van echte theebladeren nog onmogelijk in Nederland. Tot nu!

Tea by me

Voorheen was het alleen mogelijk om theeplant, ook wel Camellia Sinensis, te laten groeien in het Europese klimaat. Echter heeft de Nederlandse theeplantenkweker Johan van Tea by Me hier iets op bedacht. Hij heeft namelijk een theeplant ontwikkeld die ook groeit in Nederland!

Hollandse theeplant

Deze Nederlandse Camellia Sinensis heeft wel goede verzorging nodig. Je zet hem buiten neer op een lichte, zonnige plek. Hij kan ook binnen op een lichte plek staan, maar zeker niet bij de verwarming. De plant heeft twee keer per week water nodig als die binnen staat, en wanneer die buiten staat alleen na hele warme dagen. Meer tips voor de verzorging staan op de website van Tea by Me.

De theeplant is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten van Tea by Me.

Julia van Rijn
ID: 8195

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven