Huis
Tuin
Video

5 tips om de koelkast zo efficiënt mogelijk in te richten

Een goed georganiseerde koelkast zorgt ervoor dat je dingen sneller kunt vinden en minder snel dingen weg hoeft te gooien. Ben jij benieuwd hoe je de koelkast zo efficiënt mogelijk kunt inrichten? Lees dan snel verder!

Temperatuur

Hoewel we de koelkast vaak indelen op de automatische piloot, wil dat niet zeggen dat dat ook meteen de beste manier is. Maak daarom een goede en logische indeling. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk bacteriën en schimmels ontstaan kun je de koelkast het beste instellen op 4 graden. Houd er wel rekening mee dat er alsnog temperatuurverschillen in de koeling kunnen zitten.

Zo maak jij een echte koffiecorner voor thuis!
Keuken

Opbergbakjes

First things first… Voor een georganiseerde koelkast moet je een bepaald systeem creëren waar je jezelf ook aan kunt houden. Het organiseren wordt een stuk makkelijker met verschillende opbergbakjes. Categoriseer de producten en maak voor iedere categorie een ander bakje. Zo vind je nooit meer een verdwaald (en beschimmeld) potje op een plek terug waar je dat niet verwacht. Hoe fijn is het als je de koelkast opendoet en ieder plankje ziet er helemaal georganiseerd uit?

Bovenste plank

Waar kun je het beste de producten neerzetten? Afhankelijk van waar je vriezer zit is bovenin of onderin de beste plek om boter, kaas en beleg te bewaren. Harde kaas kun je het beste zo hoog mogelijk in de koelkast neerleggen, zo ver mogelijk van de vriezer. Zit jouw vriezer bovenin? Dan kun je dus het beste de kaas in de groentelade neerleggen, en andersom ook. Ook potjes of blikjes met producten kun je het beste bovenin de koelkast bewaren.

Het midden

Het middengedeelte van de koelkast heeft een gemiddelde temperatuur. Hier kun je dus het beste kliekjes bewaren. Zorg ervoor dat ze goed zijn afgekoeld voordat je ze in de koelkast legt. Ook kun je hier het beste melk, yoghurt en andere zuivelproducten bewaren. Zuivel is gebaat bij een constante temperatuur dus kun je dit het beste achterin de koelkast neerleggen. Dit plekje is ook net iets kouder. 

Onderste plank

Onderin de koelkast kun je het beste rauwe producten zoals vlees en vis bewaren. Dit is het koudste plekje van de koelkast (tenzij het vriesvak bovenin zit) en zo blijven de producten zeker goed tot de houdbaarheidsdatum. In de groentelade horen ten eerste, jawel groente en fruit. Er zijn echter ook groente- en fruitsoorten die je beter niet in de koelkast kunt bewaren. Benieuwd welke producten je beter niet in de koeling kunt bewaren? Wij hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet!  

De deur

De deur van de koelkast is de warmste plek. Omdat je de deur regelmatig opendoet, zal de temperatuur op die plek schommelen. Hier kun je dan ook het beste producten als sap, jam en ander drinken neerzetten.

Tip: Nooit meer kringen en viezigheid in de koelkast? Gebruik plastic beschermlagen! Je kunt ze in allerlei verschillende printjes en kleuren kopen. Zo blijven hardnekkige vlekken niet in de koelkast zitten!

Fotocredits:

Headerfoto: Dusk2illdawn - Instagram

Foto 1: Hellonutritarian - Instagram

Maxime Meijer
ID: 10216

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven