Huis
Tuin
Video

Zo richt je in een handomdraai je keukenkastje effectief in

Een opgeruimde keuken begint bij opgeruimde kastjes. Dus stop met alle rotzooi achter de deurtjes gooien, want voor je het weet valt alles eruit en liggen al je kopjes aan diggelen. Ruim daarom je keukenkastjes op en richt ze zo effectief mogelijk in.

Stap 1

Begin met het leeghalen van je kastjes en maak ze goed schoon. Zo begin je met een frisse basis.

Stap 2

Verander je denkwijze bij het inrichten van je keukenkastjes. Richt vanaf nu altijd je kastje in alsof er een glazendeurtje in zit. Bij een glazen keukendeurtje wil je namelijk ook dat het er netjes uitziet.

Stap 3

Ruim je spullen op! Producten over de datum gooi je weg en heb je kapotte borden en kopjes? Ook die mogen weg. Heb je servies staan dat je nooit gebruikt? Breng het naar een kringloopwinkel. 

Stap 4

Houd dus in je achterhoofd dat het deurtje van je keukenkastje van glas is. Vervolgens sorteer je al je servies. Alle borden bij elkaar, alle kommetjes bij elkaar en alle glazen en kopjes bij elkaar. Zet soort bij soort, zo oogt het al een stuk opgeruimder. Vervolgens zet je alle onderdelen die je vaak gebruikt op de hoogte waar je het makkelijkst bij kan.

Handige trucjes

Heb je weinig ruimte in je keukenkastjes? Dan zijn er een paar handige trucjes om ruimte te besparen en helemaal effectief je kastjes in te richten.

  • Verticaal je borden en snijplanken opbergen kost bijvoorbeeld veel minder ruimte.
  • Kies daarnaast voor keukenkast rekjes waardoor er meer plankjes in je kast ontstaan. Zo kun je effectiever stapelen.
  • Maak ook gebruik van de binnenkant van de deuren van je keukenkastje. Meestal is hier nog ruimte die je prima kan gebruiken om kruiden op te bergen of wat worden.

Fotocredits
Headerfoto: Getty Images
Foto 1: Crownpoint cabinet

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3334

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven