Huis
Tuin
Video

Met deze simpele tip wordt fruit sneller rijp

Het lijkt soms wel eeuwen te duren, voordat je fruit eindelijk rijp genoeg is om te eten. Smacht je echt naar een peer en is ‘ie nog niet rijp? Met onze tip kan je hem een stuk eerder eten.

Een banaan in een zakje

Bananen geven ethyleen af, een stofje af dat ervoor zorgt dat fruit sneller rijpt. Wanneer je je fruit in een zakje doet samen met een rijpe banaan, dan rijpt je andere fruit een stuk sneller! Je kunt de banaan ook gewoon in de fruitschaal bij de rest van het fruit leggen.

Helaas werkt dit niet met klein fruit zoals aardbeien of bessen, maar voor appels, ananas, meloen en zelf komkommers en tomaten werkt dit prima.

Kapot fruit

Beschadigd fruit weggooien? Niet doen, allereerst is het vaak nog prima eetbaar én een deukje of krasje zorgt ervoor dat het stofje etheen wordt aangemaakt. Net als bij ethyleen zorgt dit stofje ervoor dat fruit sneller rijpt. Je fruit is dan niet meer perfect, maar het zorgt tenminste wel voor rijp fruit!

Let op: dit werkt ook omgekeerd, wanneer je rot of beschadigd fruit bij je fruit legt worden ze snel nóg rijper. Wil je niet dat je fruit rijper wordt? Haal dan het rotte en beschadigde fruit snel weg.

Tropisch weer

Bij warm weer werken biologische processen een stuk sneller, dit geldt ook voor het rijpingsproces. Leg je fruit lekker in de zon en het is rijp in een mum van tijd!

Te snel rijp?

Wil je juist liever niet dat je bananen te snel rijp worden? Dan moet je deze tip gebruiken. 

ID: 3784

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven