Huis
Tuin
Video

Babykamer stylen: zo doe je dat

Slaapkamer
Misschien wel het allerleukste om te doen tijdens je zwangerschap: de babykamer inrichten! Maar hoe kies je je stijl? En waar moet je rekening mee houden? Onze styliste Yvet geeft je tips.

Yvet (check hier haar Instagrampagina!) geeft haar tips naar aanleiding van de lichte babykamer die we in Utrecht maakten. Ze legt uit wat voor stijl ze daar heeft gekozen en waarom. Ook geeft ze wat praktische tips voor de inrichting van je babykamer. Altijd handig!

Hoe zou je de stijl omschrijven die in deze kamer is gebruikt?
We hebben een urban jungle-sfeertje neergezet. Jungle-invloeden zie je nog steeds veel terug in het interieur, vooral planten en bladeren. Dat zie je in deze kamer terug in het behang. Bij veel interieurmerken zie je ook dieren terugkomen en over het algemeen zijn dat dieren uit het oerwoud: flamingo's, olifanten, tijgers...

Heb je bewust gekozen voor lichte tinten? 
Bij het ontwerpen van een ruimte staan de wensen van de bewoners op één. Zij leveren meestal een moodboard of wensenlijstje in waar je rekening mee houdt bij het ontwerp. Voor de babykamer was het belangrijk om de basis rustig te houden, en met accessoires kleur toe te voegen. Omdat er een tweeling op komst is wilden zij ook een praktische commode, zodat de baby’s tegelijk verschoond kunnen worden. In het aangeleverde moodboard kwamen ook veel diertjes naar voren.

Het geslacht van de babytjes was nog niet bekend toen de kamer werd ingericht. Heb je er iets genderneutraals van gemaakt? 
De meeste babykamers waarvan het geslacht nog niet bekend is tijdens het inrichten van de kamer zijn genderneutraal. De meeste mensen gaan dan voor veilig en gebruiken dan vaak, wit, grijs, natuurlijke materialen zoals hout om het een warm gevoel te geven. Ik vind het leuk om dan met groen te werken, vaak met een grijze ondertoon zodat het zich mooi aanpast aan de ruimte, materialen en kleur. Roze past hier bijvoorbeeld mooi bij, maar ook de stoerdere kleuren voor een jongetje. Zo kan je later met accessoires de juiste sfeer creëren. In deze kamer is de basis een behang met een print, maar omdat de achtergrond wit is en de zebra’s natuurlijk zwart wit, gecombineerd met palmpjes en groene invloeden is dit een genderneutrale basis.

Waar moet je op letten bij het inrichten van je babykamer?  
Je houdt rekening met verschillende dingen, maar het belangrijkste is de looproute. Kan je om het bedje heen, kan je in één beweging van het bed naar de commode, dat soort dingen. Daar ben ik bij deze kamer ook mee begonnen: bij welke wand komt de commode en waar kunnen dan de bedjes komen? Ook is het altijd fijn om een lekkere stoel in de babykamer te hebben voor het voeden van je baby. Hou er ook rekening mee dat we hoekjes niet te scherp zijn, want je baby gaat later ook kruipen. 

Moet je de babykamer op een gegeven moment veranderen?
Na zo'n 3 jaar, wanneer je kindje in een groter bed kan slapen, ga je de kamer weer veranderen. Dan krijg je grotere en andere meubels en spullen en zal je kind ook meer tijd in zijn kamertje spenderen. 

En tot slot: heb je nog een gouden stijl-tip? 
Volg je gevoel bij het inrichten van de babykamer! En wat praktischer: ik zou persoonlijk niet te harde kleuren in de kamer gebruiken, om het liefelijk te laten. Wil je wel harde invloeden verwerken, zorg er dan voor dat er iets zachts tegenoverstaat. Een mooie print bijvoorbeeld, met ronde in plaats van hoekige vormen. 

Meer inspiratie?
Klik hier voor het Pinterest-moodboard dat we zelf gemaakt hebben rondom deze babykamer. 

ID: 2253

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven