Huis
Tuin
Video

Zo creëer je de perfecte slaapomgeving voor je baby

De babykamer inrichten is natuurlijk één van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap. Leuke schilderijtjes ophangen, dekentjes neerleggen en behang plakken; je doet er alles aan om de kamer zo gezellig mogelijk te maken. Maar wat vindt je baby straks nou fijn?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden om je baby de perfecte slaapomgeving te geven.

Donker plekje

Niet alleen jij, maar ook je baby slaapt het liefst in een donkere kamer. Zorg dus voor goede verduisterende gordijnen. Je baby zal vaak overdag slapen, dus dan zijn donkere gordijnen echt een must.

Niet te warm, niet te koud

18°C is de perfecte kamertemperatuur voor je kleine baby. Zorg er dus voor dat het niet te warm wordt in de babykamer. Zet de verwarming niet te hoog en zorg ervoor dat er niet te veel warm zonlicht naar binnen schijnt. Zo slaapt je kleintje het lekkerst.

Kalmerende kleuren

Hoewel een fel roze of fel blauwe ruimte wel echt ‘babykamer’ schreeuwt, is dit niet het beste voor je baby. Felle kleuren zorgen namelijk voor te veel prikkels voor je kindje, waardoor hij of zij minder goed slaapt. Zachte kleuren zorgen daarentegen voor meer rust in de ruimte.

Speelgoed, maar niet te veel

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen als speelgoed voor je babytje kopen. Je kunt je echter beter toch maar inhouden, in ieder geval voor in de slaapkamer van je baby. Ook speelgoed zorgt namelijk voor veel prikkels waardoor je baby minder goed slaapt. Ook is het voor jou natuurlijk vervelend als je telkens over al dat speelgoed struikelt.

Denk aan jezelf

De babykamer moet niet alleen een comfortabele plek voor je kleintje zijn, maar ook voor jou. Jij zal hier waarschijnlijk ook veel tijd spenderen. Zorg dus voor een comfortabele stoel waar je lekker met je baby in kunt zitten.

Julia van Rijn
ID: 8270

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven