Huis
Tuin
Video
Werkkamer

Drie papa, DRIE!

Danielle en Ruben zijn onze kandidaten deze week. Verliefd werden ze tussen de postpakketjes op hun werk en niet veel later bracht de ooievaar dochter Merle. Die is nu zo’n vier jaar oud, maar de ooievaar heeft weer koers gezet richting Delft! Hij heeft flink moeten trainen, want dit keer heeft hij niet één, niet twee, maar drie baby’s bij zich! Tijd dus voor een prachtige babykamer. Miranda en Evelyn zetten hun schouders eronder!

Zo’n boodschap overvalt je natuurlijk. Kinderen zijn altijd welkom, maar als je hoort dat er drie op komst zijn, is dat toch wel even slikken. De werkkamer van Ruben en Danielle is de ruimte in huis die voor deze drie nieuwelingen gereserveerd is. De vloer mag blijven liggen, maar voor de rest mogen we onze gang gaan. Er is één belangrijke wens: véél opbergruimte!

Luchtzuiverend behang

Hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid. Veel klussers krijgen daar – na het leggen van een nieuwe vloer of het schilderen van hun kamer – last van. Komt dat doordat het eindresultaat niet is geworden wat ze gehoopt hadden? Nee, formaldehyde is de boosdoener. Dat is een gas met een prikkelende geur. Daar wil je natuurlijk nooit je pasgeboren ukkepuk zijn eerste levenslucht in laten ademen. Nou, daar is een oplossing op bedacht! Luchtzuiverend behang! Bestaat dat?! Jazeker! Het is speciaal behang voor de kinderkamer, dat gewoon verkrijgbaar is bij Praxis.

Het behang dat Miranda in de babykamer gebruikt, absorbeert formaldehyde direct na het aanbrengen en houdt dat zeker voor zo’n tien jaar vast! Je kunt het behang overigens gewoon overschilderen; het behang behoudt z’n zuiverende werking door de verflaag heen.

Daarnaast is er nog een reden om dit behang in de baby- slash kinderkamer aan te brengen. Het is glasvezelbehang dat oneffenheden als kleine scheurtjes verdoezelt en het is heel sterk. Het behang kan letterlijk tegen een stootje. De stroken zijn net iets breder dan normaal behang, dus het schiet tijdens het behangen ook nog eens lekker op!

Luiken voor de ramen

De wand waar géén behangetje op zit, heeft Miranda bekleed met vuren planken. Maar we doen ook iets speciaal met de raambekleding! Evelyn maakt mooie robuuste luiken om de kamer te verduisteren. Die luiken maakt ze door eerst een plaat MDF in twee gelijke delen te zagen, zodat deze straks netjes op elkaar aansluiten als de luiken gesloten zijn. Eén zo’n deel zaag je nog een keer door tweeën, want daar komt een pianoscharnier tussen, zodat ze mooi opengevouwen kunnen worden. Daarna tekent Evelyn met een sjabloon een groot wolkje precies op de plek waar de twee helften van één deel samenkomen. Zo kun je straks door het wolkje de luiken openen. Dan rest nog het geven van een kleurtje aan de luiken.

Commode

De commode is een belangrijk meubel in de kinderkamer. En al helemaal in déze kinderkamer! Het zal intensief gebruikt gaan worden. De basis van onze commode zijn standaard keukenkastjes. De deurtjes maakt Miranda zelf. Dat doet ze – net als de luiken – van MDF. De deurtjes krijgen alleen een speciale behandeling van Miranda: een ruitpatroon, dat over alle deurtjes heenloopt. 

De eerste stap is het aftekenen van de deurtjes op het MDF. Daarna maak je een mal, zodat je het ruitpatroon steeds onder dezelfde hoek en over dezelfde afstand op het MDF overbrengt. De zaagsnedes breng je aan met een cirkelzaag, maar stel wel de juiste diepte in, anders ga je straks dwars door je nieuwe deurtjes heen! Dat is namelijk de volgende stap, de deurtjes uit de plaat MDF zagen. De laatste stap is het verven van de deurtjes. Doe dat wel aan beide kanten, anders trekken ze krom.

Het bovenblad van de commode maakt Miranda van dubbeldik MDF. Je kunt hiervoor twee platen MDF op elkaar lijmen. Gebruik wel een deklatje aan de voorzijde, want MDF is niet mooi afgewerkt aan de zijkant. Zelfs als je het verft, blijf je verschil zien. Dat is trouwens ook de laatste stap: verven!

Bespaartips!

Als je ergens op wilt besparen, is het slim als eerste eens te kijken naar je vaste lasten. Die komen met regelmaat terug op je bankafschrift, dus probeer deze als eerste aan te pakken. De vaste last met het hoogste prijskaartje is vaak de hypotheek.

Margret is hypotheekadviseur bij SNS Bank. Zij helpt Ruben en Danielle in onze uitzending. De rentevaste periode van de hypotheek van Ruben en Danielle loopt binnenkort af. Dat is altijd een goed moment om te kijken of je niet ergens anders goedkoper uit kunt zijn. Als je eerst zelf even op onderzoek uit wilt gaan, dan loont het zeker om even je papieren in te duiken en te kijken tot wanneer jouw eigen rentevaste periode loopt. Je hoeft overigens niet te wachten tot het einde van je rentevaste periode! Ket kan al lonen om bijvoorbeeld twee jaar voor het aflopen van je renteperiode uit te zoeken of je hypotheekrente misschien tussentijds omlaag kan.

Hobbelpaard

Thomas wil graag een leuk cadeau maken voor de drieling. Een cadeau dat modern, maar tegelijkertijd nostalgisch is. Een old school hobbelpaard. Dat is helemaal niet zo moeilijk te maken en het is ook nog eens stukken goedkoper dan er eentje te kopen in de winkel. Word je zelf binnenkort papa of mama, lees dan hier snel verder en ga aan de slag!

De finishing touch

Met nog wat handige meubeltjes maken Miranda en Evelyn de kinderkamer helemaal af. Een leuk kastje met roedes, een grote opbergkast voor de luiers, een box en wiegje op wieltjes: de drie nieuwe wereldwonderen komen goed beslagen ten ijs op de wereld! 

ID: 541

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven